Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Различните хора обичат да спят при различни градуси в стаята. На някои вечно им е горещо, а на други вечно им е студено. Особено, когато дойде зимата и печките и климатици са нагласени на максимално топло, онези от нас, които спят на студено им е истинско предизвикателство да заспят. Благодарение на доброто познаване на човешките навици при сън, компаниите и магазините за матраци, като E-sleep.bg, ни предлагат охлаждащи матраци, които да пазят леко хладно, дори и когато температурата в стаята е прекалено висока.

Интелигентната технология за матраци е разработена, за да е от помощ, когато се нуждаете от охлаждане през цялата нощ, независисмо дали завивката ви е върху вас или сте се отвили. Също така доброто охлаждане при този вид матраци не зависи от наличието на дишащ дунапрен. Нека да разгледаме какви са видовете охлаждащи матраци и какво точно представляват.

Охлаждащ матрак от мемори пяна

Вискоеластичната или мемори пяна е вид пяна, която реагира на телесната топлина на човек. Тя се оформя и моделира по контурите на тялото и когато се използва в производството на матраци, осигурява удобна, по-персонализирана повърхност за спане. В наши дни, производителите използват видове пяна, която позволява на въздуха да циркулира по-свободно. Допълнително, те я комбинират с различни материали, които пречат на матрака да задържа твърде много топлина.

Ако мемори пяната е с отворена клетъчна структура, тя насочва въздушния поток. Освен това, ако матракът съдържа естествени материали, те служат за отнемане на влагата.

Охлаждащ матрак от гел пяна

Това вероятно е най- иновативната форма на пяна на пазара днес. Гел пяната има всички предимства на мемори пяната, но задържа значително по-малко топлина. Топчетата гел се смесват със стандартна вискоеластична пяна, за да се създаде матрак, който притежава всички охлаждащи свойства на гела, както и комфорта и подкрепата на мемори пяната. Възможно е самата основа на този матрак да е изработена от мемори пяна с висока плътност.

жена спи на тъмно и сънува заради удобен матрак

Охлаждащ матрак от латекс

Латексът е изработван на растителна основа и за разлика от мемори пяната, е естествен материал, който регулира температурата без помощта на гел или други вещества. Матраците с мемори пяна реагират на топлината и се оформят по тялото, докато матраците от латекс реагират на теглото на тялото. Това означава, че е по-малко променящ се материал и е по-малко вероятно да задържа топлина.

Матраци, изработени от естествени материали

Те се характеризират със свойството си, че са силно дишащи. Някои от тях, дори се предлагат заедно с копринени или памучни калъфи. Благодарение на тях, лежащият ги усеща, като свежи и гладки на допир.

Важното е калъфите да са дишащи, защото така топлината се отделя лесно и на вас не ви е топло. Вълната например винаги я свързваме с топлина, но всъщност тя предоставя много добри свойства и за охлаждане, защото е еластична и въздухът циркулира лесно през нея.

Как да изберем охлаждащ матрак?

Много от матраците, създадени с идеята да не задържат топлина са упоменати като такива в информацията им. Има и специални двулицеви матраци, които от едната страна са охлаждащи, а от другата не са. Те са перфектна комбинация, която предоставя комфорт през различните сезони. Освен това, съществуват и луксозни матраци, при които не само двете повърхности са различни, ами и половинките се завъртат. Така, ако на вашия партньор вечно му е горещо, а на вас вечно ви е студено, ще бъдете едновременно доволни от вашия матрак и качеството сън, което получавате.

Comments are closed.