Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Кредити

Кредити

Онлайн кредитите в момента са най-бързия начин да получиш пари на заем. Осъзнавайки предимствата на този вид кредит вече всяка кредитна институция предлага онлайн кредити. Компаниите за онлайн кредити нямат големи изисквания към своите потребители и затова много хора предпочитат да използват този вид услуга. Стига потенциалният клиент да е дееспособен и български гражданин може да се възползва от предложението за онлайн кредит.

Финансовите институции отпускат бързи кредити на лица от 18 до 70 години.

Най-често за онлайн кредити от Ferratum кандидатстват хора на възраст между 25 и 35 години, сочат данните. Причина за това компаниите виждат в по-добрата информираност на младите хора, за които интернет е основно средство за комуникации. Възможността да получиш нужната сума пари, докато стоиш пред компютъра, без да обикаляш по разни офиси и да чакаш одобрение, младежите отчитат като основно предимство. Нуждите, за които те вземат заем, не могат да се нарекат наложащи, но за тях това е начин да се справят сами с финансовите си затруднения и да реализират своя идея.

За разлика от тях хората на възраст между 35 и 50 години се възползват от кредитите на Ferratum по-разумно. Най-често те прибягват до кредит за да покрият неотложен разход или за покупка за дома.
Все още рядко българите теглят кредити, за да отидат на почивка, екскурзия или пък за друго забавление.

Очаквано, при онлайн кредитите на Ferratum най-малък е делът на пенсионерите. Съвсем малка част от възрастното поколение може да борави с компютри, за тях телефоните са все още новост, а и са свикнали на традиционните начини за отпускане на кредит. Въпреки това, практиката показва, че пенсионерите са най-изрядните кредитополучатели. Банките ги определят като дисциплинирани платци, за които е важно да изчистят първо задълженията си и чак тогава мислят за себе си. Затова и пенсионерите присъстват в офертите не само на банките, а на всяка небанкова институция. На страниците на всяка кредитна компания ще откриете информация за условията, които предлагат за пенсионери. Обикновено лихвите и таксите са по-малки и кредитът е съобразен с техните възможности.

Comments are closed.