Новини

Трябва ни кредит – защо не погледнем какво предлагат p2p компаниите

p2p-imageВинаги може да ни се наложи да потърсим пари на заем. Особено в днешни дни фирмите за бързи кредити са особено популярни точно поради тази причина. Всъщност, някога, преди да се появят този тип банкови и небанкови финансови институции, които предлагат възможност за вземане на пари на заем, хората са прибягвали до парична услуга от роднини, приятели и по-заможни хора от града или района. Тегленето на кредит от законово регулирана финансова институция, каквито са фирмите за бързи кредити, банките и съвременните p2p платформи е далеч по-добрия вариант пред услугите на лихварите или задлъжняването към близки и приятели.

Кредити онлайн кандидатстване

Когато ни трябва кредит е добре да имаме предвид дали компанията, която го предлага е банкова институция или е небанкова финансова институция. Това е от значение по отношение на условията, които фирмата предлага, както и по отношение на самия лихвен процент, който ще трябва да изплащаме. Небанковите финансови институции предлагат по-опростена процедура за кандидатстване за кредит, както и одобряват значително по-лесно. Това от своя страна се отразява в лихвените нива, които не са никак ниски. В края на краищата това е цената, която плащаме поради спешната ни необходимост от пари на заем и бързото одобрение за това. Банковите и небанковите финансови институции отговарят на различни законови изисквания и оттам идват някои съществени различния. Кредитите, отпускани от небанкови финансови компании могат да бъдат със значително по-високи лихвени нива.

Съвременните финтек базирани компании за кредитиране, каквито са p2p платформите,  са регистрирани като небанкови финансови институции. Те работят на принципа на споделено финансиране от физически лица, а платформата се явява като посредник между кредитори и кредитополучатели. Процедурата по кандидатстване за кредит е подобна на тази при фирмите за бързи кредити, но всяка компания си определя конкретните условия. Тук обикновено кредитната история на физическото лице или фирма, кандидат за кредит, се проверява и е от значение по отношение на одобряването. Тъй като p2p платформите за кредитиране работят изцяло онлайн и имат по-ниски разходи в сравнение с банките, те могат да си позволят да предлагат кредити при по-ниски лихви.

 

p2p-600x337

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Вижте още

Как да рефинансираме заем за малък бизнес