Кредитни продукти

Кредит срещу залог на автомобил

Кредит срещу залог на автомобил / кола

При заем срещу автомобил тя ще трябва да бъде оценена по стойности на едро, а след това служител на банката или фирмата ще оцени стойността на колата по негова преценка. Заема ще бъде въз основа на тази стойност. Редно е ако залагате колата си, да се лишите от нея за срока на кредита, затова тя ще ви бъде отнета през периода на погасяване на заема в полза на банката или фирмата.кредити-онлине Най-вероятно ще я задържат на служебен охраняем паркинг, така че нямате място за притеснения. Подобни заеми срещу лек автомобил са краткосрочни и ако не съумеете да върнете в срок парите които сте взели назаем, е твърде вероятно да останете без кола, тя просто ще остане във владение на банката или фирмата за кредит по подразбиране.

 

Кредит срещу залог на автомобилВнимание!

Много е важно преди да предприемете крачка към такъв заем, внимателно да проучите условията и всички възможни варианти, изяснете си нещата и изискайте пълна информация за детайли, с яснота на офертата с подробности. Така ще сте спокоен, че няма да загубите автомобила си.

Бъдете нащрек с размера на лихвата и как точно се калкулира тя. Например в договора може да пише 3% и това е добре, но ако прочетете внимателно ще видите че това е лихвата за месец, което значи 36% на година. Освен това знайте, че ипотеката на лека кола е в друг сегмент от кредитните услуги, които често са предмет на лихварски закони и е много възможно да ви се начисли по-висока, много по-висока лихва за заема. Взимайки пари, трябва да ги върнете.

Ако не успеете в срок обаче има санкции. Дори ви грози опасност при закъсняло плащане да се простите с автомобила си. Заем срещу ипотека на лек автомобил е един от възможните начини да получите бързи и свежи пари, но има и други алтернативи. Като например кредитни карти, разсрочени плащания, лични и срочни заеми, заем от работното ви място и т.н.

 

кл. думи: залог на автомобили софия, залог на автомобил в заложна къща,  ипотека на кола

 

 

 

 

Вижте още

Бърз кредит без проверка в цкр

Как да проверя колко пари имам в банковата сметка

Супер бързи кредити