Без категория По видове кредити

Кредит за автомобил

Кредит за покупка на кола

Българинът без кола не може. Автомобилът си остава едно от най-важните неща. Той отдавна не е лукс а се  е превърнал в необходимост. Понякога обаче парите не достигат и колата трябва да почака. Тогава човек се чуди дали да не прибегне до кредит. Тук идва въпроса, какъв точно да бъде кредита. Положението е достатъчно тежко в семейството, че да се взимат пари назаем. Но без кола понякога не може. След това идва въпроса – нова или стара кола да си купя? Именно видът на автомобила определя и кредита, който трябва да вземем.кредити-онлине

Кредит за кола
Кредит за автомобил

Има обаче и вариант да започнем да спестяваме, докато съберем пари за кола. Или пък решаваме да купим нещо по-скромно с наличните за момента финанси. Ако нямаме никакви спестявания и не можем повече да чакаме, тогава на помощ идват кредитните институции. Точно така, взимаме кредит, за да купим колата на мечтите си, преди някой друг да я е купил. Тук в повечето случаи става въпрос за кола втора употреба от някой сайт.

Мъжете често подхождат емоционално, когато става въпрос за личен автомобил. Рекламодателите знаят това и атакуват слабото място на човека – неговите емоции. Съветът ни е да не се ръководите от тях, особено при избора на автомобил.

 

Помислете внимателно за сумата, която ви трябва

Да речем, че колата струва 20000 лв. Тук със сигурност ще има първоначална вноска от поне 4000 лв. След това започва голямото изплащане. Когато накрая изплатите кредита и направите сметка, ще сте дали двойно повече пари.

Обезценяването е другото нещо, което да вземете предвид. То играе съществена роля, особено при колите. В края на кредита колата ще е поевтиняла достатъчно, че да не можете да си върнете инвестицията. И вече ще струва най-много 10000 лева.

Когато купувате кола на кредит, не си мислете че колата автоматично става ваша. Нищо подобно! Тя е собственост на компанията, докато не я изплатите напълно. Представете си, че ви уволнят от работа и спрете да изплащате вноските. Тогава губите колата и тя става притежание на компанията кредитор.

Вижте още

Кредит до 20000 с лошо цкр

Уреждане на кредити с лошо кредитно досие

Необходими документи за отпускане на кредит