Кредитни продукти

Кредити за пенсионери

Hората от третата възраст също влизат в контингента на потребители, които могат да се възползват от тегнене на кредит. Предвид по-сложното положение на пенсионерите в България и малките пенсии, които получават, банковите институции изработват специални условия и по-ниски лихви, що се отнася до тях.

кредити-онлине

Ето и още няколко банкови институции, чиито предложения не са за изпускане:

  • УниКредит Булбанк

Специалистите казват, че именно тук са едни от най-добрите условия за заем в случай, че сте пенсионер. Ако се нуждаете от по-малко пари, тук е възможно, тъй като най-малката допустима сума е 150лв., ако пък имате нужда от по-голяма, то пак сте на правилното място, тъй като може да поискате дори 10 000 лв. Най-хубавото е, че срокът за погасяване също е дълъг и може да достигне до 10 години. Едно от по-специфичните условия е, че тези оферти важат за хора, които вече са навършили 60 години. Кандидатстването може да бъде на място, онлайн или по телефон, като то не е обвързано с безкрайни бумащини. Нужна ви е лична карта и документ за размера на пенсията от НОИ. Лихвата е една и съща за целия период и може да бъде по-ниска, ако решите да прехвърлите транзакцията на пенсионното възнаграждение на тази ви банкова сметка. Няма скрити условия, които да ви задължават да плащате неустойки или излишни такси.

  • Сибанк

Стандарта процедура за кандидатстване, включваща ппълване на бланка за кандидатстване, документ от НОИ и копие от лична карта. Предварително може да направите консултация със служител, преди да предприемете каквито и да било действия. Ако в крайна сметка решите, че ще осъществите кандидатстване за заем, то е нужно да платите такса за обработка и разглеждане на документите. Лихвата е фиксирана за целия период, които ви позволява разумно да планирате разходите си. За да се подсигури банката тя има изискване да има достъп до ежемесечната ви пенсия. Застраховката „Живот” също е една от задължителните клаузи.

кредити-онлине

Вижте още

Бърз кредит без проверка в цкр

Бързи кредити София

Кредитна задлъжнялост