По видове кредити

Ипотечен кредит без трудов договор

Жилищен кредит без трудов договор

Доста банкови и небанкови институции предлагат опция за ипотечен кредит на своите клиенти, без представянето на работен трудов договор от тяхна страна. Но дали това не е маркетингов трик на банките и фирмите за кредити? кредити-онлинеГоляма част от кредитите, които предлагат банките и фирмите, не изискват да представите трудов договор и да доказвате месечни доходи. Тези кредити в по-голямата си част са ипотечни. При тях получавате пари на кредит срещу залог на недвижимо имущество от ваша страна. Няма нужда да доказвате никакви доходи. Вашият имот служи за гаранция пред банката, за да ви бъде отпуснат заем. Няма значение дали имате лошо кредитно минало – стига имота да е добър. Все пак, вие, като кредитополучател, също ще трябва да отговаряте на някои стандарти и изисквания, които има банката.

 

жилищен кредит без трудов договорПреди всичко, трябва да разполагате с недвижим имот, който банката да е оценил. Това може да бъде къща или апартамент, магазин или офис. Имота трябва да бъде в много добро състояние и достатъчно рентабилен на българския пазар. Все пак, от това зависи дали банката да ви отпусне заем или не. И съответно – какъв да бъде неговият размер. Ако имота ви е в града и има добър вид, шансовете за заем стават по-големи. Освен това, от състоянието на имота, зависи и дали лихвата ще бъде ниска.

Не всяка банка ще ви предложи ипотечен кредит, без да имате трудов договор. Но тези, които ще го направят, със сигурност ще имат различни условия и изисквания. Едни ще бъдат добри за вас, други – не чак толкова. От вас зависи какво ще изберете, така че проучете добре нещата. Запознайте се с условията на повече ипотечни кредити, за да се ориентирате в ситуацията и да се възползвате от най-подходящия.

Ипотечният кредит може да не е свързан с толкова тежка процедура откъм документация. Но при него, недвижимото имущество, с което гарантирате за кредита, ще бъде „гледано през лупа“ от банката.

 

 

 

 

 

Вижте още

Бързи кредити за студенти

Бързи кредити за безработни

Потребителски кредит без поръчител