По видове кредити

Бързи кредити с лоша кредитна история / ЦКР

Заем за лица с лоша кредитна история

Как да изтегля кредит с лошо цкр?

Може би няма човек, който да не е попадал в ситуация на спешна нужда от пари. Факт е,че всичко се свързва с финансите – закупуването на дом, издържане на семейството, плануване на желана ваканция, изхранване на децата, медицински грижи и т.н.

кредити-онлине

Кредити за хора с лошо кредитно досие

Бързи кредити с лоша кредитна историяВсе по-често чуваме реклами за бързи кредити на мига. Много хора наистина имат нужда от спешни пари и се възползват от тях. При кандидатстването обаче могат да срещнат известни спънки и тогава изниква въпросът какво трябва да направим първо преди да поискаме от банки и небанкови институции кредит.

Ето няколко факта и съвета от нас –

  1. Като първо и най-важно условие за получаване на кредит, е наличието на добра кредитна история. Какво ще рече това? Всяка една банкова или небанкова институция проверява кредитното минало и кредитното досие на своя клиент. Това означава проверка на възможността му да изплаща кредита в срок, а също и дали в даден момент няма да създава проблеми на кредитодателя.  При положение, че имате лошо кредитно досие, трудно ще получите финансови средства от институциите.
  2. Централен кредитен регистър е информационна система, която се поддържа от БНБ и която дава информация за кредитната задлъжнялост на физическо или юридическо лице. В него подлежат на отчитане кредити към банки, дружества за отпускане на кредити, платежни институции.
  3. Ако искате да нямате проблеми с получаването на нов кредит, погасявайте вноските навреме и не оставайте длъжници на институциите.
  4. Има случаи, в които въпреки лошата кредитна история, клиенти получават искания кредит, но при различни условия – например по-висока лихва, повече поръчители, по-малък срок на изплащане и др. При тези условия кредитът е почти невъзвръщаем.

Можете да проверите вашата кредитна история и да решите към кои финансови институции да се обърнете за финансова помощ.

Кредисимо, Смайлкредит, Фератум, Вивус са един по-лесен вариант при необходимост от бързи пари – при тях няма нужда от доказване на доходи, досиета, поръчители. Наистина сумите са по-ниски, но условията за получаване са  по-добри.

 

Вижте още

Бърз кредит от банки

Кредити без доказване на доход

Бърз кредит от банка