dograma-ceni-sofia-evtini

Как да изберем хубава дограма за нашия офис ,  дом от големитя избор от фирми, майстори, различи марки догама и стъклопакети?

Препоръка от наша страна  е да се доверите на фирма, която е специализирана, която разполага  със специалисти с дългогодишен опит  и  контрол на качеството. Малките фирми и  „гаражните работилници “ не могат да предложат нито високо  качество, нито добра цена, защото пазарът е силно  конкурентен и добрата цена е свързана и с оборота.

Стъклопакет

Желаем също така да наблегнем на значнието при избора на стъклопакет, който дори е по важен от ПВЦ или алуминиевата дограма.

В повечето случай   производителите  марките не се рекламират. Трябва да се  знае , че стъклопакетът се състои 2 или 3 слоя стъкла (тоест с една или две въздушни “камери”). В България и в частност  София най-често  се поставят двуслойни стъклопакети.

Трислойните стъклопакети са по-скъпи и по -тежки от двуслойните, но пък притежават  много по-добра шумо и топлоизолация.

Относно  шумоизолацията за хората, които живеят в шумна градска среда е препоръчително трислоен стъклопакет или на-малко двуслоен стъклопакет,но с различна дебелина на стъклата. Бихме препоръчали оптималната дебелината на трислойния стъклопакет да е  35– 38 мм и  25 – 28 мм. двуслойният стъклопакет.

Уплътненията

При поставянето на  нова дограма уплътненията започват да си вършат своята работата и естественият процес на  проветрение на дома или офиса  спада.

В жилището и офиса постоянно се отделя влага от растения,  хората, кухненските и мокри помещения, която без проблем е излиза  през старата дограма със смяната на новата  обаче нещата се променят.

Има вариант, при който можете да намалите ефекта на конденз, като монтирате специални уплътнения, които функционират  като клапи. Тези клапи  не решават изцяло проблема, за целта  е хубаво  придопием навика периодично да правим  проветрение на ст

 

Важни критерии са важни при избора на дограма наред с цената е да разберете какъв е коефициента  на топлопроводимост на дограмата,каква е армировката,  какво е стъклото и  обкова.

Времето за изпълнение и изработка на алуминиева дограма или pvc дограма зависи изцяло от вида и обема на дограмата.

Монтаж

Ние сме на мнение, че монтажът трябва да бъде качествен, затова монтаж без дюбели е недопостим, като  закрепването трябва да се направи с дюбел-директен или с котви, към които се “закачва” дограмата.

От важно значение при монтажа наличието на качествени инструменти, обучени монтажници и спазване на сроковете за изпълнение.

 

Поръчката  и цена

Важна инфомарция, която всеки трябва да знае преди да избере даден изпълнител за монтажа на дограмата е дали  в цената е включен демонтажа на старата дограма, доставянето и изкачването до съответния етаж на новата дограма и разни подобни добавени услуги, които могат да увелиат цената. В повечето случаи и като цяло от повече фирми  дограма да се предава “на пяна”,  без замазване.

 

dograma-sofia

Оставете коментар