Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Често се налага да се икономисат средства, но все пак е необходимо да се създаде комфорт и уют в дома, за което е нужно да се закупи битова техника. В този случай изгодна покупка са уреди с транспортни дефекти.

Тези уреди се отличават с малки козметични дефекти, непопълнени документи, разкъсана опаковка. Това се случва обикновено при транспортиране на по-голямо количество стока за зареждане на складовете. Опаковката се поврежда и при товарене или разтоварване. Често по невнимание се получава нарушаване целостта на опаковката при подреждане в складовете.

Уредите с транспортни дефекти не съответстват на изискванията на стандартите, но те са технически изправни, работят и изпълняват функциите, за които са предназначени. Всеки уред се предлага с гаранцията, която е записана в стандарта. Това ги прави предпочитани, защотот стойността им е много по-ниска. Много често се предлага битова техника само с разкъсана опаковка или леки, едва забележими драскотини. Намалената цена на съответния уред се дължи на наличните външни видими дефекти, които за клиента често нямат никакво значение.

Когато съответния уред е технически изправен, действа съгласно приложената инструкция, за купувача е изгоден вариант да го закупи преоценен. Редовната гаранция е още един изгоден момент и дребните дефекти, получени по време на транспорт или при складиране нямат значение. Винаги с много по-малко средства се отстранява например, малка драскотина, липсваща дръжка или елементарен уплътнител.

Обикновено при преоцека на уреди с транспортни дефекти действа правилото колкото повече са дефектите, толкова по-евтин е уреда. Ниската стойност на уреда е определящо предимство при преоценените предложения. Често в магазините за битова техника с преоценка могат да се открият по-интересни предложения в сравнение с тези в търговската мрежа. Така с покупката на уреди с транспортни дефекти може да се обзаведе кухнята с нова битова техника и да се икономисат значителни средстъва, без да се пренебрегват експлоатационните качества.

За да се справите с намирането на изгодна оферта за вашата покупка е достатъчно да се доверите на търсачката в интернет. Онлайн магазините предлагат различна битова техника, електроуреди или накратко казано уреди с транспортни дефекти със стандартни технически показатели.

Comments are closed.