Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Известният гинеколог Кегел разработил комплекс от мероприятия, насочени да подобрят тонуса на интимните мускули. Този комплекс помага да направи еластична мускулатурата на таза, да се отстранят последствията от раждането, лекува простатит и хемороиди, възрастови изменения като незадържане на урина. Комплексът от тренировъчни упражнения на Кегел е уникален способ за възстановяване на здравето. Отначало методиката е разработена за нежния пол на човечеството. Когато мъжете пробвали гимнастиката, разбрали, че може да подобрят не само качеството на интимния живот, но и здравето си.

Упражненията на Кегел помагат да се отстранят проблеми от гинекологичен, урологичен, проктологичен и интимен характер. При жените се постига подобряване еластичността на интимните мускули, които при интензивни тренировки може да се контролират по време на секс. Силният пол също може да удължи половия акт, чрез увеличаване на главния мускул. Да се отделя конкретно време не е нужно.

Тренировките стават на всякъде – в колата, на работното място, в къщи. Упражненията на Кегел за мъжа в домашни условия са насочени за укрепване на интимната мускулатура. Това подпомага кръвообръщението в лимфната система, органите на малкия таз и предотвратява възпалението на простатата. Ползата от занятията с този комплекс от упражнения е подобряване качествата на интимния живот, контрол над ерекцията, като по този начин се удължава секса, отстраняване на еректилна дисфункция, импотентност. Лекуват се хемороиди, възпаление на простатата, задържане на урината от неволно изпускане. Нормализира се кръвообръщението на половите органи на тези мъже, които постоянно седят.

Упражненията на Кегел за мъже имат и някои противопоказания, за това преди да се започнат е нужна консултация с уролог или проктолог. Такива противопоказания са: разширени вени на долните крайници, възпаление на простата и хемороиди, онкологични заболявания на половите органи, подозрение за рак, остри инфекциозни болести, венерически заболявания с остри симптоми. От всичко това е видно колко действащи са тези упражнения. Преди да започнете с тях е нужно внимателно да се подготвите, за да не навредите на здравето си.

С упражненията на Кегел се постига поддържане функцията на мускулно-скелетната система на тялото, която е отговорна за дефикация и уриниране, поддържа чувствителните интимни зони, контрол на еякулацията и забавяне на оргазма.

Be the First!

Leave a Reply