Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Уелс пристигна в Катар, където се подготвя да участва в първата си Световна купа от 64 години насам.

Отборът от 26 души и персоналът на Робърт Пейдж отлетяха от Кардиф във вторник следобед и кацнаха в Доха в ранните часове на сряда сутринта.

Уелс започва кампанията си срещу САЩ в понеделник в група В, която включва още Англия и Иран.

„Горди сме и просто се радваме, че вече сме тук, за да можем да хвърлим цялото си внимание към първия мач“, каза Пейдж.

„Играчите са брилянтни, откакто се срещнахме [в неделя]. Вече имахме няколко дни заедно и сме много доволни, че сме тук.“

Уелс получи топло посрещане във вторник, първо в хотела си в Долината на Гламорган, където сред доброжелателите бяха и съгражданите им от националния отбор по ръгби на Уелс, а след това и на градския стадион в Кардиф, където хиляди наблюдаваха открита тренировка, която беше излъчена по Diema Sport Online.

След това те се преместиха на летището в Кардиф, където имаше още повече фенове, които приветстваха играчите и треньорите, преди да се качат на чартърния си полет за Доха.
По време на Световното първенство Уелс ще бъде базиран на тренировъчната база на катарския клуб Al-Sadd, чиито съоръжения ще бъдат използвани и от Япония.

Въпреки че Уелс се класира за предишните две европейски първенства – достигна до полуфинал през 2016 г. и до втори кръг миналата година – това е първото им участие на финал на световно първенство от 1958 г. насам.

Тогава тимът на Джими Мърфи, в който играят Джон Чарлс и Айвор Олчърч, губи от шампиона Бразилия на четвъртфиналите, а единственият гол вкарва 17-годишният Пеле.

Източник: https://how.bg/

Comments are closed.