Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

classic style bathroom  Банята е мястото, където е подходящ всеки стил, във всяка негова вариация дори и най-уникалната. А това важи с пълна сила за съвременната баня.

Съвременен класически стил на банята е универсална опция и е е за тези, които не обичат да експериментират или не могат да вземат решение какъв стил да изберат, защото може да е погрешен. Главните особености на този стил баня са – това е непринуденост, шик и стил. Тук, като правило, се използват предимно естествени материали като дърво, скъпи керамични плочки и разбира се материали като мрамор и гранит. Не се изключва използването на висококачествени имитации като изкуствен гранит и мрамор, дори водоустойчив тапет. Формите са  закръглени като това се отнася и за крановете цветът на които може да бъде злато или бронз. Самата  вана може да е класическа – на крачета в същият цвят като кранчетата или свободно стояща. Домакинските уреди обикновено са вградени или в скрити панели. Подходяща декорация за класическият стил са ковани лампи или свещници, които ще придават съвършенство на този стил, който като цяло е строгичък. Можете да украсите съвременната класическа баня с вази с цветя, елегантни завеси и прочее. Като цяло, баня и тоалетна в класически стил не понасят евтинии, те въплъщават елегантността и шика. Мебелите също трябва да бъдат елегантен, в ярки цветове, със злато (или златен цвят), резба, сребро и седеф като завършек или някакво тъмно дърво. Подът и стените може да са с мрамор или скъпи плочки от необичаен модел. От всичко това следва, друг важен факт – банята в съвременен класически стил трябва да е просторна. Блясъка на класическия стил не сее комбинира добре с липсата на пространство.

Баня в модерен стил –  най-често срещаният и лесен за изграждане стил. Той е подходящ за смели и ярки личности, които обичат да експериментират. Основните характеристики на санитарната техника, са функционалност и ергономичност без никакви излишни украшения. Формите на ваната могат да бъдат необичайни и интересни. Така например ъглова, правоъгълна, вградена вана и така нататък. За крановете и смесителите са подходящи светли тонове а като материали – стоманата и никела. Уредите не е нужно да се крият защото изглеждат страхотно на фона на модерният стил. Този стил се характеризира с вариации и за облицовката, цветовите нюанси също могат да бъдат произволни, важното е банята да е красива, стилна и да ви харесва. Като украса може да използвате цветя или снимки. Модерната баня не е обикновено място за хигиенни нужди, това е едно произведение на изкуството, където можете да се отпуснете както тялом така и духом.

 

 

Comments are closed.