Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Днес в магазините може да видите разни средства, които са предназначени за профилактика и почистване на канализационните тръби. Преди да ползвате готовото химическо средство, задължително се запознайте с инструкцията за прилагането му.

Асортимента от средства, ефективни за отпушване на канали, е много голям. При избор на препарат е необходимо да се съобразите с вида на запушването. По тази причина преди да тръгнете към магазина се постарайте да прецените къде е запушването и от какъв вид може да е.

За органичните отпадъци са подходящи химическите препарати на киселинна основа. Алкалните препарати разграждат мазните наслагвания. Не трябва да се ползват едновременно препарати на различна основа, защото те се неутрализират.

Друг важен показател при избор на препарати за отпушване на каналите е вида на канализационните тръби. В инструкцията за ползване на препаратите е посочено за какви тръби могат да бъдат приложени.

Химическите препарати са лесни за употреба и това определя тяхното широко използване.
Практиката показва, че независимо какъв препарат за отпушване на канали ще използвате, без ползването на ръчна вакуум помпа няма да се справите.

Именно стария и верен приятел ще помогне за разбиване на наслагванията в тръбата. Вакуум помпата с право се смята за гениално изобретение на човечеството. Тя много добре се справя със запушванията в мивката, ваната и тоалетната.

Нейното действие се изразява в двойното въздействие върху запушването:
– силното налягане предизвика движение на запушването;
– силното налягане разрушава натрупаните отпадъци.

За да се справите с отпушване на каналите, е необходимо правилно да използвате вакуум помпата. Основните правила са:
1. Плътно поставете гумената чашка върху отвора на мивката. Нивото на водата трябва е над гумения клапан.
2. Ритмично работете с помпата.
3. С рязко движение я отделете от отвора.

При необходимост повторете процедурата.

Още едно средство, което много години служи за отпушване на каналите – това е стоманения тел. Като правило той се използва в тези случаи, когато запушването е дълбоко в канализацията.

На единият край се намира метална ръчка, а на другия – своеобразна спирала, на която е фиксирана дюза. Преди да започнете работа, погледнете неговото окомплектоване.

За качествена работа се препоръча да премахнете сифона и с въртеливи движения вкарайте металния тел. Това ще доведе до преодоляване на наслагванията. Промийте тръбата с гореща вода, за да се улесни изтичането на отпадъчните води.

Comments are closed.