Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

225Ако сте човек, който обича ребусите, загадките и логическите игри, то Еклектичният стил може би е точно за вас. Ключова характеристика на Еклектичния стил е текстурният контраст. Еклектика по начало означава включване в обща визия на взаимоизключващи се, противоположни елементи. Дори и в най-прецизно мисленото интериорно решение, може да се появи забележка, ако има и най-малко разминаване в текстурата. За да се постигне висока степен на контраст, както и за стимулиране на визуалното и тактилното въздействие могат да се използват рунтави черги и гладки копринени възглавници, деликатно дялан камък и лъскав метал, органична дървесина и хлъзгава пластмаса.

Ако сте човек с богато въображение и бихте се чувствали добре в интериор с приказен, източен стил то Арабския стил, може би ще ви създаде точно такова настроение. Арабският стил в интериорния дизайн е отново много модерен, пищен, богат и неустоим жанр. Arabian Интериорен дизайн се състои от богато украсен печат. При платовете се използва най-често коприна в екстравагантни цветове, макар че се включват памучно кадифе, сатен и пр. Използва се голямо разнообразие от акценти, характерни за Изтока като съчетания от различни по големина и форма възглавници, които се използват освен в спалните, като алтернатива за сядане и елемент на декорацията. Те могат да бъдат с бродерии, брокат, воали, ресни, писюли, джувки и др.

Персийските килими са друг специфичен детайл на този стил. Те могат да бъдат всякакви по цвят, текстура и големина. Използването на завеси при прозорците и над спалните системи е друг отличителен белег на Арабският стил. Спалните са големи и около тях се поставят балдахини. Както знаете в Източните държави слънцето е много силно и от там произлизат масивните комплекти от пердета и завеси, които се наслагват едно над друго, за да създадат едновременно усещане за пищност, разточителност и благополучие, както и да блокират въздушното течение и да предпазят от пряката слънчева светлина. Лампионите са характерният за този жанр източник на светлина.

Източник: http://remontira.bg/

Comments are closed.