Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Съществуват няколко начина, с които може да се направи качествено почистване на септични ями: изпомпване със специализирана техника, механично почистване на септични ями и почистване с биопрепарати.

Обърнете внимание! Най-бързият и удобен вариант за почистване на септичните ями е повикването на специализирана техника. Но това е едновременно и най-скъпия начин. Ако изпомпването се налага често да се прави, то трябва да се търсят други решения.

Във всеки град има фирма, която се занимава с изпомпване, почистване, обслужване на канализационната система на професионално ниво. Обръщайки се към фирмата, вие се спасявате от извършването на много трудоемки и неприятни работи.

Ако планирате изпомпването на ямата да се прави със специализирана машина, то още при строителството на ямата трябва да се помисли за лесния достъп на машината до ямата.

Изберете фирма, за която имате добри отзиви от приятели. Некачественото изпомпване на ямата води до редица проблеми, сред които бързо препълване, натрупване на утайка на дъното, неприятен мирис. Работниците от фирмата с помощта на специално оборудване и едрогабаритна техника са длъжни не само да изпомпят нечистотиите от канализацията, но и да ги рециклират.

Изпомпването и почистване на септичните ями може да се направи и самотоятелно. За да се справи с това собственика трябва да използва водна или фекална помпа, или ведро с въже. Сам да си изпомпиш ямата е трудоемък процес, но евтин. Ако се отчитат разходите на всеки етап от самостоятелното почистване на септичните ями, то разликата между самостоятелното и професионалното няма да е съществена.

За да изпомпите ямата ще вие е нужно да се снабдите с голям резервоар, който може да се затваря херметически. Неговият обем трябва да е голям, за да събере всички мръсотии. В противен случай ще се налага да се връщате няколко пъти.

Използването на помпа – водна или фекална, е най-лесния начин за самостоятелно почистване на септични ями.

При използване на водна помпа е необходимо да се добавят няколко филтри, защото може да се замърси помпата и да се повреди. Така също на ваше разположение трябва да има оборудван камион с цистерна за извозване на отпадъчните води.

Фекална помпа – инструмент, с който може ефективно и бързо да се изпомпи ямата. Ако вашата канализация е направена с изкопа яма, то задължително ползвайте фекална помпа. Предимствата на тази помпа са: възможност да работи в автоматичен режим; не е необходимо монтирането на допълнителен филтър; може да се използва за изпомпването на голям обем; лесно се работи с нея; надеждна и има дълъг срок на ползване.

Работейки на автоматичен режим, помпата самостоятелно изпомпва отпадъчните води, ако ямата се запълни до определено ниво. Трябва само да се погрижите за мястото на отпадъците.

Comments are closed.