Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Римските щори, както и други видове завеси служат като украшение, могат да подчертаят или изгладят някои от функциите в стаята, а също така ви позволяват да се предпазите от слънцето и да се скриете от любопитни очи.

Те ви позволяват да създадете определен характер в стаята, изпълвайки я с удоволствие или мистерия – каквото искате. Драперията на римските завеси е съвсем различна, т.е. във всеки стил, например класически, европейски, екзотичен. В зависимост от географското местоположение, както и националността завесите са римски, френски, японски и т.н.

Както показва историята на римските щори, те идват при нас от древния Рим, затова имат древен произход и повечето експерти ги считат за прототип и предвестник на настоящите разновидности. Търсенето им постоянно се увеличава, защото те имат доста функции, като например защита от слънчева светлина, служат за декорация като независим елемент на декора.

Римските щори са плоски платна, които се сглобяват чрез прост механизъм в плоски хоризонтални гънки, равномерно припокриващи се, яснотата на линиите се поддържа чрез използването на малки планки, разположени вътре в тъканта. В структурно отношение са изработени от корниз или профил, на който са поставени и специалните подемни блокове, контролирани от подемна система, включваща въже. Дърпайки въжето, можете лесно да ги отваряте или затваряте. Вътре в завесата има специални вложки от фибростъкло, които служат като усилващи елементи, следователно в отворено състояние те са плосък екран, а в сгънатия комплект от прозрачни ленти те се припокриват.

Благодарение на своята функционалност, римските щори могат да се монтират в отвора на прозореца, на стената и тавана. Такива завеси са практични, когато прозорците могат да бъдат напълно затворени, подходящи са за трудни места или където е необходимо да се спести място в стаята. Могат да украсят всяка стая, независимо от размера на прозореца, елегантни са и могат да се впишат във всеки интериор.

Ако искате визуално да увеличите пространството на стаята, да я направите по-ярка, таванът е висок, тогава трябва да изберете римски щори. За прозорците в кухнята не е необходимо да се вдигат завесите до горната част на прозореца, достатъчно е да изберете подходящата височина, така че да не пречат на цветята и другите предмети, поставени на перваза на прозореца.

Comments are closed.