Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

gsm service burgasЛятото е времето когато всички бързат за почивка по морето и безгрижно планират как да прекарат времето си с крака, потопени в морката вода или в хладен басейн. Социалните мрежи от своя страна пък, изобилстват от съдържание по темата – най-вече снимково. Колкото и розово да изглежда всичко обаче, то не винаги е такова. Специалистите от GSM Service Бургас ни разказаха за най-честите ремонтни дейности, които извършват през лятото. Тъй като те са най-големият сервиз за ремонт на телефони в региона, може да се каже, че при огромен процент от проблемите със смарт устройства, потребителите се доверяват именно на техния сервиз. Като удвърдили се през годините, клиентите вече разпознават брандът им и избират точно тези професионалисти.
А ето кои са най-честите причини за ремонт на телефони през лятото:

Намокрен телефон

Това определено е най-честата причина за носене на устройство в сервиз за телефони. Не веднъж или два пъти сме чували за gsm-и, които политат към водата, без собствениците им да могат да реагират толкова бързо. Виновници за това освен малките деца, понкога са и самите възрастни. Друга срещана ситуация е тази на залят телефон с течност. Ако е вода – съществува надежда, че устройството може да се оправи почти безболезнено, но ако течността е алкохол или газирана напитка – може би трябва да помислите за закупуване на нов телефон. Тъй като това са течности, съдържащи захар в голямо количество, е възможно повредата да не може да бъде отстранена. Освен, че започват да лепнат, платките на телефона могат да започнат да се разяждат отвътре. Без значение стар или нов модел – влагата на прощава на никой. При техниката е от изключителна важност средата, в която работи дадено устройство – да е изолирана от влага, тъй като окислителните процеси се развиват изключително бързо в такива случаи. От GSM Сервиз Бургас ни даадоха няколко бързи съвета какво да направим в случай, че намокрим телефона си:

–          Отрстранете го възможно най-бързо от мократа среда, в която се намира.

–          Изключете напълно устройството.

–          Подсушете го добре със суха кърпа, до колкото това е възможно.

–          Извадете SIM/microSD карти, ако има такива

–          НЕ включвайте устройството в електрическата мрежа, дори и да ви изглежда добре подсушено външно.

–          Колкото по-бързо го занесете в сервиз, толкова по-голям е шансът да го спасите.

Счупен дисплей

В зората на мобилните телефони преди години, те бяха толкова здрави, че дори да ги изпуснете неволно на пода, едва ли ще се случи нещо необратимо с телефона ви. Към днешна дата обаче, смартфоните са едни изключително крехки устройства, с които трябва да се внимава много. Всеки, който е отишъл на почивка, никога не си представя, че може да му се наложи да търси помощ от сервиз за телефони, защото предната вечер gsm-а му е излятял от ръката. Едно посрещане на екрана с плочките и лош ъгъл на падане са равни на посещение в сервиз почти винаги. Това, което ни посъветваха от GSM Service Бургас е да не подценяваме работата на стъклените протектори за екран, които са почти незабележими, а могат да ни спестят много средства по ремонти в последствие.

Освен със счупения дисплей обаче, човке може да се окаже и „притежател“ на много други щети по телефона. Често, те не са видими на пръв поглед, но когато специалистите отворят телефона за ремонт в сервизния център се вижда какви са и другите нарушения по цялостта на компонентите. Това завси най-вече от височината и силата, с която е било изпуснато или ударено устройството.

Проблем с камерата

сервиз за телефони бургасКакво по-неприятно от това да се отдадеш на лятна почивка, но да не можеш да запечаташ нито един спомен от нея на снимка. Проблемите с камерата биха могли да са както в следствие от механичен удър, така и поради нарушена функция на някой от вътрешните компоненти (което често отново е поредено от удър).

Смяната на камера, както и другите ремонтни дейности, предлагани от GSM сервиз Бургас се извършват изключително бързо – в рамките на деня. В случай обаче, че частта, която е нужна за конкретната поправка не е налична, може и да се наложи да се изчака ден-два. При всички случаи е добре да занесете телефона си при специалисти, особено когато е намокрен, за да могат те да усвоят със специални приспособления попадналата в устройстото вода и да го подсушат и отвътре.

Хубавото в случая е, че от сервизния център в Бургас предлагат опцията за изпращане по куриер. Така, когато телефонът ви е поправен и готов за използване отново, екипът на GSM Service Бургас ще ви го изпратят по куриер до удобен за вас адрес, ако почивката ви вече е приключила и вие не сте на територията на града.

Comments are closed.