Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции

Приятелите ми купиха къща на село, която имаше нужда от основен ремонт, в това число и ремонт на покрива. След много пресмятания и изчисления, се оказа, че те не разполагат с достатъчно време за да се справят сами с всичко. За това решиха за основния вътрешен ремонт да се доверят на фирма, която да се справи преди всичко с банята и тоалетната. Стаите бяха в добро състояние и по-скоро се нуждаеха от почистване и измазване, с което сами имаха възможност да се справят.

Съседите обаче ги посъветваха да започнат ремонта от покрива, защото има доста начупени керемиди. Така и направиха. За целта те бързо наеха фирма за ремонт на покрива и се съобразиха с всички препоръки.

Най-напред представител на фирмата направи оглед на целия покрив. Констатира приблизителния брой счупени керемиди и поясни, че има нужда от нови дървени летви на определени места. За да започне работата по ремонта на покрива беше необходимо да се осигурят нужните материали. Приятелите ми взеха решение всички ангажименти по закупуване на материали и извършване на самия ремонт да се поемат от фирмата. В случая беше необходим локален ремонт и фирмата им предостави оферта. Така започна дейността по възстановяване на покрива.

Понякога не се налага пълна замяна на покривното покритие, както в този случай, а е достатъчен само локален ремонт. В такъв случай може да се пробвате самостоятелно да свършите тази работа и да икономисате от заплащането за труд. Разбира се, за това се изисква и опит за такава дейност. Между другото локалният ремонт на покрива е труден за изпълнение, защото трябва на различни места да се сменят части от него.

За това и моите приятели предпочетоха майстори да се заемат с тази толкова важна и отговорна задача. Същевременно това е и трудна за изпълнение, с много рискове задача. Ремонтът на покрива приключи за кратък срок, а изпълнението беше на ниво. Следващата задача беше ремонта на банята и тоалетната. Действително много работа предстоеше, но опитните майстори се справиха много бързо. Всичко изглеждаше прекрасно, а майсторите почистиха всички строителни отпадъци и ги извозиха на определените за целта места.

Така старата къща се превърна в мечтан уютен дом с всички условия за комфортен живот.

Comments are closed.