Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Vodostroi statiaРемонтът на банята е сам по себе си е мащабен проект. Той отнема често над 2 седмици и е нещо, което е добре да се извърши с добро планиране. Ремонтът на банята и вик инсталацията не е просто да се сложат нови плочки, санитария и смесители. Нужно е да се да се изкъртят старите плочки, да се изхвърлят и подменят старите тръби за водата и канализацията.

Подмяна на водопровода и канализацията

Ако Вашия стар водопровод е направен от познатите поцинковани тръби, то обновяването на ВИК инсталацията е не само необходима стъпка, но една от най-важните  при ремонта. Последното нещо, което бихте искали да ви сполети е теч или запушен канал в току-що реновираната Ви баня. Затова първо се уверете, че ВИК системата е в безупречно състояние и готова да служи поне още 30 години. Така ще избегнете срещите с фирмите за ВиК услуги за дълъг период.

Ако сградата Ви няма централно топлоподаване, сега моментът да предвидите бойлер. Осигурете му място в бъдещото помещение и покажете на ВИК фирмата, която изгражда инсталацията къде искате да го позиционирате. Те ще свършат останалото – ще включат тръбите към щранга, ще затворят спирателния кран на топлата вода, за да няма топло-загуби и ще скрият тръбите максимално. Наличието на бойлер понякога е плюс, той дава автономност на домакинствата и постоянна топла вода.

След това идва проектът за баня. Вече фирмите за доставки на плочки предлагат безплатна изработка на проектите. След като харесате своя проект, можете да пристъпите към закупуването на плочките, санитарията и аксесоарите. Нашият съвет е да осигурите и транспорта на плочките, защото те са доста тежки за транспортиране с лека кола.

Планиране

Планирайте, мислете напред и далновидно. Не купувайте евтини материали и консумативи. Инвестирайте в качествени санитарии, пвц тръби, бойлери и смесители. Така удоволствието от прекараното време в банята ще е голямо за Вас и семейството Ви!

Comments are closed.