Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси


Мощността на въздушния компресор може да се използва при разрешаване на най-различни задачи. Това е така, защото пневматичните инструменти намират широко приложение както в бита, така и при извършването на професионални дейности. Например, те се използват за надуване на всякакъв вид гуми, играят важна роля при почистване на оборудването в големите производствени предприятия и така нататък. С други думи – в съвременните условия на живот и труд въздушните компресори са необходими навсякъде.


Един от най-често срещаните и полезни начини за използването на сгъстения въздух е работата с инструменти като пневматичен винтоверт, пневматичен шлайф, пневматичен такер, пистолет за боядисване и още много други. Те имат много предимства и са конкурентоспособни във всяка една дейност, където се изисква упорит труд продължително време.

Много от предимствата на сгъстения въздух надвишават първоначалните разходи за въздушен компресор. Затова, ако обмисляте прехода от електроинструменти към пневматични инструменти и все още нямате въздушен компресор или има само един, който не е достатъчен за вашите нужди, не се колебайте да се сдобиете с още. Съвсем скоро ще откриете, че закупуването им е било много правилна и рентабилна инвестиция. Защото, ако отделите време за внимателен анализ на разходите, със сигурност ще установите, че разходът за покупката на един качествен въздушен компресор се изплаща много бързо, отколкото сте предполагали.

Предимства на пневматичните инструменти:


Те са наистина много, но нека да изброим най-важните от тях:


• Простота на конструкцията
• По-ниски разходи за закупуването и поддръжката на инструмента
• Универсалност при работа


Пневматичните инструменти /бормашина, пневматичен винтоверт или гайковерт, тресчотка, нитачка и така нататък/ нямат собствен двигател и това им осигурява много повече лекота от техните електрически събратя. Всички, които използват подобни инструменти за дълъг период от време, са напълно наясно за какво става въпрос. Пневматичните шлифовъчни машини, пръскачките и пясъкоструйните машини – това са само няколко примера за инструменти, които работят непрекъснато и то при най-различни условия.


Благодарение на по-ниското тегло, и умората при работа с пневматичните инструменти е по-малка, а това неминуемо се отразява на производителността. Съгласни сте, нали?

Comments are closed.