Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Нужен Ви е план, а когато целта е да инвестирате в собствено жилище, подготовката ще Ви гарантира спокойствие и сигурност

За мнозина, които още не са преминали през предизвикателството да закупят свой имот, материята не е толкова позната и обикновено са склонни да подценяват необходимостта от наличието на план. Несъмнено Ви е нужен, ако целта на инвестицията е именно такава, защото подготовката ще Ви гарантира спокойствие и сигурност.

В какво се състои тя?

Като за начало, силно препоръчително е да разполагате със средствата, които ще трябва да заплатите за капаро. Да, това е стъпка, която в момента Ви се струва последваща, а всъщност усилията в тази посока вече трябва да са положени. Така или иначе, бъдете уверени, че ще достигнете този етап и тогава не трябва да губите време, за да си ги набавите.

Предстои Ви период на следене на пазара и запознаване с актуалните оферти за имоти, което може и да отнеме повече време от очакваното. Всичко зависи от личните Ви предпочитания и изисквания за бъдещия Ви дом. Когато вече имате попадение, отговарящо на желаните параметри, може да се обърнете за съдействие към кредитен посредник или да се справите сами със следващите важни крачки.

Отново е въпрос на индивидуален подход от Ваша страна и до колко се чувствате готови да преминете през тях от гледна точка на опита, който сте натрупали. Ако такъв Ви липсва, безспорно е по-удобно да имате до себе си доверен специалист в бранша, който може максимално да Ви улесни да реализирате плановете си.

Поставете си рамки на бюджета, което трябва да съобразите и с потенциала Ви за заем, след като пристъпите към предварително одобрение за ипотечен кредит.

Консултацията и изчисленията на приблизителния размер на вноската могат да бъдат направени и онлайн, което не само ще Ви спести време, но и ще Ви гарантира бърз отговор на възникналите въпроси.

Дигиталните платформи предлагат попълване на заявка и достигане до множество на брой банки и небанкови финансови институции, които да Ви предложат подходящи, адекватни и изгодни оферти, предназначени само за Вас. 

Crediport позволява едновременно с изпращането на заявката, създаване и на профил в клиентския портал, чрез който можете да следите какъв е статусът на кандидатстването Ви, да задавате въпроси, да получавате и изпращате документи, свързани с имота, който искате да закупите и предстоящата сделка.

Достъпна за Вас е цялата хронология, свързана с процеса по кандидатстване и отпускане на кредит, като за улеснение е добавен и списък с документи, които ще са Ви необходими при сделка, както и линкове към страниците, от където можете да ги набавите по електронен път. На разположение за съдействие на всяка стъпка са и кредитни консултанти с богат опит.

Comments are closed.