Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

8Подарък за 8 март може да накара вашата дъщеря, приятелка, съпруга, майка да се чувства специална

Всяка година около 8 март се усеща, едно чувство, в което агресивно се налага, че без подарък за 8 март, без жест на този ден няма да ни се размине. Това не го правят самите жени поотделно, колкото медийни кампании и организации, които искат да вдигнат малко шум около дейността си. Все пак в началото този празник е възникнал като протест от потъпкването на правата на жените и те искат да ни напомнят да не забравяме това, дори с малък жест. В много страни малките жестове са се превърнали в подаръци, които обогатяват флората в дома на жените и лишават празника от съдържание.

По-малко агресивните организации се отдръпват от войнствения пиар за правата на жените и се насочват към онлайн допитвания и рекламни слогани, в които разпитват мъжете, или си говорят между тях, какви подаръци за 8 март, тази година биха ги зарадвали. Организират се в групи или правят хаштагов за 8 март, където си разменят смелите:’Не се страхувайте да се чувствате като момичета отново’, ‘Осмели се да сгрешиш, да избереш, да рискуваш, да бъдеш себе си’,

По този начин, те вярват отново в себе си, във смисъла да надигат глас, когато се чувстват дискриминирани и че не трябва да отдръпват вниманието и мислите си от тези, които имат нужда, независимо дали вкъщи, на работа, в семейството. Когато маркетингът за празника не е толкова нападателен и насочен с внимание и усмивка, то един подарък за 8 март, би осмислил разбирането на мъжа от важността жените да могат да се изразяват и открито да говорят за проблемите си.

Някъде в текста трябваше да се появят и идеи за сполучливи подаръци за 8 март, но най-добрият подарък определено е разбирането на смисъла, който жените опитват да ни подскажат, когато са намесили този празник в календара.

Източник: УНИКАТИ БГ

 

 

 

 

 

Comments are closed.