Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции

Здравейте, аз съм фотограф.

Сватбена фотография

Сватбена фотография

Работя за печатно издание и често пътувам в чужбина за да отразявам събития. Как се разтоварвам от безспорно тежките сцени на които ставам свидетел ли ? Как си почива един професионален фотограф? Отговарям с усмивка, „като се занимава с фотография.” Много е просто, събирам „бандата” или с други думи приятелите ми, също професионални фотографи и отпрашваме на където ни видят очите. Ако можем да си позволим от два до четири свободни дни си е истинско чудо. За щастие има и такива моменти.

Тогава се заемаме с активно катерене на върхове, преходи през гори, пресичане на реки, обходи на пустини. Били сме къде ли не. Едни от най-впечатляващите места, които сме посещавали са Хималайте, Петра в Йордания, Везувий, Нубийската пустиня, Пирамидите в Гиза, Големия каньон в Щатите и редица други. Искам най-отговорно да ви заявя, че по-добра почивка и релакс няма на света. Да видиш тази девствена природа, да уловиш игрите на сенките и светлината по скалите или дърветата. Така например един път се озовахме в Мароко и по-точно в средата на пустинята Сахара, като точно в този момент имаше слънчево затъмнение.

Гледката бе неописуема.

Както каза един мой приятел, професионален сватбен фотограф: „След тази гледка, няма друго на света, което да е в състояние да ме впечатли толкова силно”. Казах му да се радва, че жена му не е наоколо в този момент. Гледката наистина трудно можеше да се опише с думи, затова и се заехме активно с фотография. Какво друго могат да направят шепа фотографи, пред величието на майката природа освен да снимат, снимат и пак снимат.

Друго място, където може да се улови величието на майката природа е Ниагарския водопад. Изобщо в това дълго пътешествие в страната на „янките”, уловихме ужасно много невероятни кадри. Или както се говори, в Америка всичко е голямо. Големият каньон, Ниагарския водопад, Супервулкана Йелоустоун. И преди бяхме ходили в Щатите по различни поводи, най-вече, като работни пътувания, за да отразим събитие, но никога не ни оставаше време да погледнем природата. Невероятно е. Може би едно от най радостните ни преживявания се случи в резервата Амбосели в Кения. Там съвсем ненадейно се озовахме на мястото на събитието, но какво събитие… раждането на живот. Лъвица раждаше. Няма какво повече да кажа. Думите не стигат за да опиша това невероятно преживяване. Читателите биха си казали, какво пък толкова. Ако си там, снимаш, трепериш дали ще успее да се роди здраво и силно лъвче и какво ще стане, когато накрая видиш започването на новия живот, ще разбереш.

При тези пътувания виждаш колко малки сме хората и осъзнаваш, че единственото, което трябва да правим пред лицето на майката природа е да и се възхищаваме и да я опазваме.

Comments are closed.