Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции

Когато се подготвяте за преместване в нов дом или офис, умът ви е зает с хиляди задачи. Въпреки това, има много важна първа стъпка, която гарантира, че новото ви пространство е безопасно и сигурно.

Защо трябва да  потърсите професионален  ключар? Един опитен техник ще може да ви помогне да се уверите, че бравите ви са сигурни. Много е важно да смените ключалките си или да ги смените отново, за да сте сигурни, че бравите са в добро състояние.

Независимо дали вашият нов имот е къща, апартамент, етажна собственост или офис пространство, ако е имал предишен собственик, не можете да бъдете сигурен кой има копие на ключа, който отваря вратите. Особено, ако това е имот, отдаван под наем с години, може да има много хора, които предават копия от ключовете на хората, на които имат доверие, но вие не знаете. Тези хора, които могат да имат достъп до входната ви врата, включват приятели, членове на семейството, детегледачки, съквартиранти, съпрузи или изпълнители или персонал за озеленяване.

Ако бравите са в добра форма, може да смените ключалките. Това ще ви спести малко пари, тъй като цялата брава не трябва да се изважда и подменя, а само вътрешният цилиндър, но ще изисква използването на нов ключ за отваряне на ключалката.

Преди да нанесете мебелите си, да вкарате ценностите си или да легнете спокойно в леглото си, за да прекарате първата нощ в новия си дом, уверете се, че сте защитени от потенциални опити за взлом. В допълнение към това, един добър денонощен ключар ще ви посъветва да проверите

–              Затварят ли се вратите

–              Има ли следи от надраскване около ключалката или другаде на вратата, където някой може да се е опитвал да влезе

–              Дали ключалките са в добро техническо състояние

–              Дръжките на вратите сигурни ли са

–              Повредени ли са прозорците

Свързването с квалифициран професионален ключар е най-важната първа стъпка след затваряне на къща или преместване на мебели в нова къща, за да се сменят или пренастроят бравите ви, така че да сте абсолютно сигурни, че само вие имате ключ за вратата на дома ви.

Comments are closed.