Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Малката баня

Ще споделим с вас няколко дизайнерски тайни, които ще ви помогнат да създадете модерен и свеж интериор, дори и ако банята ви е доста малка.

И така, според дизайнерите, една малка баня се нуждае преди всичко от достатъчно светла цветова схема, за да изглежда по-просторна.

И още, добре е плочките за облицовка на стените да бъдат хоризонтални и задължително в хармонично съчетание с цветовете, в които е решен подът. 
Огледалата също могат да повлияят визуално върху размера на стаята, като особено добър ефект се получава, когато две огледала са разположени едно срещу друго. Що се отнася до формата им, тя трябва да се съобрази с останалия декор.

Окачените мебели и санитарен фаянс могат да ви помогнат много – тези модели са модерни, не заемат място и в същото време са функционални и удобни. Щом пространството ви е ограничено, непременно заложете на тях!

Мултиф-ункционалните стелажи са друго подходящо обзавеждане за малката баня.

Стъклото е идеална опция за материал, от който да бъдат изработени аксесоарите и част от мебелите. Стъклените повърхности веднага преобразяват интериора и създават усещането за повече простор. Други материали, които се препоръчват за малките помещения са алуминий и хром.

Естествените материали в интериора на банята

Екологичният декор е на мода, затова заложете на естествени камъни и дърво, както и бамбукови аксесоари, които перфектно ще разнообразят обстановката и ще внесат уют и топлина.

Разбира се, влажността в банята е висока, затова дървените елементи имат нужда от редовно импрегниране, за да бъдат надеждно защитени.

 Нишите в малка баня

Това е друг трик, който да приложите за дизайна в малката баня – използвайте пълноценно нишите! Те могат да поберат доста аксесоари и принадлежности, а в същото време няма да отнемат от пространството.

 Цветята в банята

Малката баня се нуждае от още повече свежест, в сравнение с по-просторните помещения. Тогава на помощ идват цветята, които със сигурност ще внесат много уют и комфорт.

Comments are closed.