Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Необходимостта от средства не се поставя под съмнение, а често големите стъпки и промени в живота ни включват именно този етап на финансиране

За реализирането на Вашите мечти и идеи са нужни няколко основни стъпки: усилия, време и ресурси.

Когато сте изправени пред големи промени в личен план или планирате инвестиция в бизнеса, няма как – ще отделите ценно време за целта си, ще положите необходимите усилия, ще разчитате и на средства, за да обезпечите намеренията си. В много от случаите те идват под формата на заем, което е добър вариант, особено ако сте подготвени със стратегия за последващото му погасяване.

Помислете как ще действате сега, за да се улесните максимално впоследствие и да поемете контрол върху бюджета си при изплащане на кредит.

Процес на изплащане от „малкото към голямото“

Може да срещнете този подход под името „метод на снежната топка“. Смисълът е в това да извършвате малките плащания, а после да преминавате към по-крупните суми, които дължите.

Започнете от малките дългове, а после продължете напред, придържайки се именно към този вариант.

Какво ще постигнете? Дисциплината Ви ще получи допълнителен стимул и мотивация, а това никак не е маловажно. Имайте предвид, че реално малките задължения може и да не са с толкова ниска лихва, което още повече утежнява финансовото Ви положение.  

Обединете задълженията си и се фокусирайте върху важното

Знаете ли по какво се различават успешните хора от тези, които се провалят и обвиняват околните или обстоятелствата за резултатите си? Първото правило е да придобиете умението да се фокусирате върху същественото и важното.

Подредете приоритетите си, а за да Ви бъде кристално ясно какви са те в случая – обединете задълженията си. Ефектът е един заем за плащане в месеца, което е значително облекчаващо.

С тази стъпка Вие ще вървите по-уверено напред във времето и несъмнено ще ръководите по-умело средствата си.

Ясен бюджет и проследяване на потоците от пари

Когато споменаваме успешните хора, не е задължително да се борите за световни постижения, за да се стремите да попаднете в техните редици. Достатъчно е да се налага да управлявате семеен бюджет например.

За да избегнете подводните камъни, както и да сбъдвате желанията и интересите на малката си общност, никога не е късно да положите основите на това: винаги бъдете наясно с какви средства разполагате на месец, какви са обичайните Ви разходи, какво може да заложите като непредвидено перо и т.н.

Аналитичната таблица ще има изключителен принос при погасяването на дълговете Ви, но мярката има благоприятно влияние на всички нива и ще Ви се отплаща многократно през годините.

Comments are closed.