Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

interiorni-vrati-ceniКогато говорим за интериорни врати, в даден момент обикновено възниква въпросът за тяхната цена. Пазарът у нас предлага и евтини решения и доста скъпи модели от клас премиум или лукс, така че всеки може да избира. При избора на врати за дома често се ръководим от тяхната цена, като тя служи за отправна точка при избора на производител, материали и дизайн.

В следващия материал  са се спрели на факторите, формиращи цените на вътрешните врати, като правим уточнение, че наличието на оскъпяващите фактори е гаранция за по-високо качество и износоустойчивост на различните изделия. Имайте предвид, че твърде ниските цени са сигурен индикатор за ниско качество. Такива врати няма да осигурят желаната степен на термо и шумозащита и със сигурност ще дадат сериозни дефекти малко след тяхното монтиране.

Ето от какво зависи цената на една вътрешна врата:

Производител

Както при всички останали стоки и при вратите името на производителя е показател за тяхното качество. Пазарът у нас предлага евтини изделия с неизвестен произход, както и по-скъпи модели на утвърдени марки. Вратите, изработени от известен производител със сигурност ще бъдат малко по-скъпи от изделията на непозната фирма, но при тях качеството на изработка, материали и дизайн е в пъти по-високо, а това оправдава допълнителния разход.

Няма как да сравним интериорните врати на полската марка Classen или тези на Craft Master с обикновените китайски и турски изделия и да очакваме да бъдат на една и съща цена, след като разликата в дизайна, материалите и и изработката е огромна. За щастие, много от магазините за интериорни врати често предлагат моделите на утвърдени марки с промоционални отстъпки, което позволява да закупим качествена врата на изгодна цена.

Материали

Материалът, от който е изработена една врата също оказва влияние на крайната цена. Вратите от масивна дървесина са закономерно по-скъпи от тези, изработени от mdf и пдч фурнир. Фурнированите врати са изработени от плоскости, обработени по специална технология, което добавя към тяхната здравина и устойчивост на влага и външни въздействия, но въпреки това те не могат да се мерят като цена с изделията от масивна дървесина.

По същия начин една пластмасова, обикновена метална или PVC врата не може да струва колкото качествена врата от ламиниран MDF фурнир. Най-малкото дизайнът на фурнированите врати налага повишаване на цената. Този модел вътрешни врати са особено изискани и стилни и придават допълнително усещане за лукс на всяко помещение.

Изработка по поръчка

Ако светлият отвор за вратата в дома ви е с нестандартни размери, ще се наложи да поръчате изработката на врата по ваши размери, което със сигурност ще ви струва по-скъпо, отколкото ако закупите готов модел със стандартни размери. Добавянето на допълнителни орнаменти и по-качествени аксесоари също ще прибави към стойността на изработената по поръчка врата.

Декорация

Колкото повече украсителни орнаменти притежава една вътрешна врата, толкова по-скъпа ще бъде тя, спрямо семплите и изчистени модели. Особено ако решите да използвате модерните стъклени врати с едностранен или двустранен принт на стъкленото крило, ще трябва да отделите над 600 лв, но с такъв модел врата ще можете да създадете една великолепна обстановка в своето жилище.

В заключение, ще посъветваме всички свои читатели да не се скъпят при покупката на интериорни врати. Качествените изделия ще ви служат в продължение на дълги години, а ако изберете достатъчно оригинален дизайн, домът ви ще бъде все така изискан и актуален спрямо модните течения при вратите.

Източник: http://aron-bg.com/

Comments are closed.