Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Vodostroi statiaРеновирането на банята е нещо, което много хора правят без нужното планиране . Сам по себе си ремонтът като време отнема 10-ина дни (а понякога и повече). Ремонтът на банята и вик системите не е просто да се сложат нови плочки, санитария и смесители. Трябва също и да се да се премахнат старите теракота и фаянс, да се махнат старите метални тръби за водата и канализацията.

Ремонт на ВИК системите

Ремонтът на ВИК инсталацията е отправна точка на вече изкъртената баня. Ако старитетръби са от т.нар. поцинковани тръби, то смяната на ВИК системитее задължителен етап от ремонта на банята и тоалетната. Последното нещо, което бихте искали да Ви се случи е теч или запушен канал в току-що обновеното санитарно помещение. Затова първо се уверете, че ВИК системата е в добро техническо състояние и готова да служи поне още 30 години. Така ще избегнете срещите с водопроводчика за напред.

Ако жилището, в което живеете няма централно отопление, сега е моментът да помислите за бойлер. Отделете му място в банята или в мокрото помещение и покажете на ВИК фирмата, която изгражда инсталацията, къде искате да го позиционирате. Водопроводчиците ще свършат другото. Те ще присъединят ПВЦ тръбите (или меки връзки) към щранга, ще спрат спирателния кран на топлата вода, за да няма загубана вече горещата вода и ще прикрият тръбите с кутии от гипсокартон.

Проектът за баня

Сега е моментът на вътрешния дизайнер и неговият проект за баня. От скоро фирмите за доставки на фаянс и теракота предлагат и изготвяне на проектите за баня, като след това приспадат стойността му. След като харесате своя проект, можете да пристъпите към закупуването на плочките, санитарията и аксесоарите. Нашият съвет е да осигурите и транспорта на плочките, защото те са доста тежки за транспортиране с лека кола.

Планиране на ремонта на банята

Планирайте, мислете напред преди да ангажирате майсторите. Съветът ни е да не купувате съмнително евтини материали и консумативи. Инвестирайте в качествени плочки, PVC тръби европейско производство, бойлери и смесители. Така удоволствието от прекараното време в банята ще е голямо!

Comments are closed.