Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Някога в атмосферата кислорода е бил 40 % – двойно повече от днес. В края на 20 век хората дишат 24 % кислород, а сега в горските масиви е останал на 20 – 21 % и само 15 % – в големите градове. В неблагоприятно време в много градове кислорода пада до 7 – 9 %. Настъпва кислороден глад.

При недостиг на кислород кожата става бледа и губи еластичността си. Косата започва рано да посивява. Понижава се работоспособността и устойчивостта към стрес. Главоболието нараства. Някои хора развиват анемия. Появява се задух, кашлица, стягане в гърдите. Пулсът и артериалното налягане се повишават.

Отслабва имунитета. Обострят се сърдечни, белодробни и неврологични заболявания. Особено страдат сърдечно болните, астматиците, възрастните хора, малките деца и всички, които имат анемия.

Лекарите открили, че кислородната терапия – насищане тъканите с кислород – е неоспорим факт за медицината.

Докато в първите години лечението с кислород е клинична процедура, назначавана само за недоносените новородени и тежко болните, сега от кислородна терапия се нуждаят всички без изключение и тя може да се прави където е удобно за нуждаещия се – в къщи, на работа, във фитнес залата.

Разбира се, когато говорим за кислородна терапия трябва да се знае, че тя е най-ефективна когато е направена в барокамерата. Това е приятна процедура – лежиш си в барокамерата с маска, през която постъпва кислород. Никакви неприятни усещания, освен че ушите ти малко заглъхват като при влизане в самолет.

Преди кислородната терапия не трябва да се яде, пуши, тялото трябва да е чисто, в никакъв случай не трябва да се ползват парфюми, дезодоранти и каквато и да е козметика. Украшения също не трябва трябва има.

Сеансът продължава около час – можеш и да си поспиш. Броят на сеансите се определя индивидуално, но по принцип са 10 – 12.

За всяко посещение е необходимо да се консултирате с лекар. На основание вашите клинични изследвания се определя продължителността на сеанса и техния брой.

Не се препоръча кислородна терапия при остри вирусни инфекции, повишена температура, заболявания на ушите, повишена чувствителност към кислорода.

Кислородът наистина твори чудеса, като изпитате върху себе си неговото вълшебно действие ще се уверите в това. Подобрява се настроението, сънят става дълбок и спокоен.

Comments are closed.