Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Килимите внасят уют в стаите, с тях те изглеждат завършени. Сега все по-често намират приложение като елемент на интериора, отколкото само за покриване на пода.

Ето защо при избор на килими е необходимо да се отчитат много фактори: модел, състав, цвят. Определено се заостря вниманието на плътността – от нея зависи качеството и износването им. Изделията с малка плътност са с по-малка трайност.

Избирането им трябва да става за всяка стая отделно в зависимост от нейното предназначение.Трябва да се уточни и размера като се има предвид, че големия размер предава завършеност на интериора. Малкият само акцентира като отделен детайл.

Добре е да се знаят и особеностите на стаите – например, за слънчева стая са подходящи тези в студени цветове, а за тъмните – топли тонове.

Едноцветните килими напълно подчертават цвета и формата на мебелите. За светлия под са подходящи светли, без сложен дизайн, а за тъмния – желателно е контрастен цвят.

В голямата стая може да се ползва голям размер, с големи геометрични фигури. За малката стая е добре да се избере малък размер със закачливи диагонали – отлично ще се впише в интериора. Трябва да е ясно ще подхождат ли яркия орнамент и разноцветните постели на мебелите и цветовете в стаята.

Килимите всъщност изпълняват някаква функция, ето защо за детската стая е добре да изберете изделие с интересни мотиви от детски приказки. Може да се допълни и с друго малко, така че да се очертава зоната за игра и зоната за спане. При наличие на алергия за предпочитани са изделията от акрил.

Спокойствието в спалнята се осигурява от голяма пухкава постеля. За гостна е подходящ плътен, с къс косъм.

Съвременните технологични процеси осигуряват качествени изделия за кухня – с покритие с хигроскопични свойства. За банята се предлагат такива с гумирана основа.

Килимите са важна част за всеки дом. Именно те се явяват завършек на вашия интериор. Правилно избрания модел ще направи дома ви уютен и комфортен и ще ви служи дълги години.

Изборът и покупката на тези красиви творения не е лесна задача, защото трябва да се съобразявате с редица изисквания по отношение на тяхното качество и вашите желания.

Comments are closed.