Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

кредит портал 24

Няма тайна формула за изграждане на силен кредитен рейтинг, но има определени насоки, които могат да ви помогнат да го направите.

Плащайте сметките си навреме, всеки път

Един от начините да се уверите, че плащанията ви пристигат навреме е да настроите автоматични плащания или да настроите електронни напомняния. Ако сте пропуснали плащане, наваксайте и бъдете в течение.

Стойте близо до кредитния си лимит

Моделите за кредитен рейтинг разглеждат колко близо сте до достигане на максимума, така че се опитайте да поддържате баланса си нисък пропорционално на общия ви кредитен лимит. Експертите съветват използването на кредита да не надвишава 30 процента от общия ви кредитен лимит. Не е необходимо да имате револвиращи кредитни карти, за да получите добър резултат. Изплащането на баланса ви всеки месец ви помага да печелите по-добри резултати.

Наличието на дълга кредитна история ще помогне на резултата ви

Кредитните рейтинги се основават на опита във времето. Колкото повече опит в плащането на сметките си навреме показва вашият кредитен отчет, толкова повече информация ще има, за да определите дали управлявате добре кредита, който получавате.

Кандидатствайте само за кредита, от който се нуждаете

Кредитните резултати разглеждат вашата скорошна кредитна дейност като индикатор за вашата нужда от кредит. Ако кандидатствате за голям кредит за кратък период от време, на заемодателите може да изглежда, че финансовите ви обстоятелства са се променили към по-лошо.

Проверявайте редовно кредитния си отчет

Ако видите нещо, което подозирате че е грешка, оспорете го. Ако имате сметки за стари кредитни карти, които не използвате, внимавайте да не ги използва крадец на самоличност.

Съвет: Ако сте нов в използването на кредит, помислете за продукти, предназначени за установяване и изграждане на кредит. Финансовите институции са разработили набор от продукти и услуги, като обезпечени кредитни карти и заеми за изграждане на кредити, пригодени да помогнат на потребителите, които са нови в управлението на кредита, да го установят и изградят.

Comments are closed.