Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Преди да започнете да извършвате слагането, трябва да сте съхранявали паркета си на равно и сухо, като опаковките е желателно да са непокътнати. Паркетните дъски трябва да бъдат сложени в същата обстановка, в която са съхранявани и е добре преди монтажа да са били при тези условия поне 48 часа. Помещението, което сте решили да застилате с дървената настилка, е нужно да е подходящо отоплено и вентилирано, за да се намали риска влагата да разруши целостта на паркета ви. Избягвайте прекалено огъване на паркетните дъски, защото това може да предизвика напуквания по лака им.

Препоръчва се дървената настилка да бъде сложена върху здрава и стабилна основа като бетон. Също така основата трябва да бъде изключително равна и защитена от влага. Преди монтирането на паркета изчистете основния под и където сметнете за добре, поставете влагоизолиращ и звукоизолиращ материал. Пластмасовото подово покритие или такова от филц са също идеални основи за полагане на дървените дъски. Най-добре е да монтирате дървената настилка, така че да има еднакъв цялостен вид, а това означава всяка дъска, която се различава по модел или оттенък, да бъде сложена поотделно.

Ако забележите проблеми относно качеството на паркета, трябва да изпратите оплаквания в рамките на седемдневен срок от доставянето на стоката в дома или работното ви място и преди поставянето ѝ. За поставянето на дървената настилка трябва да сте заредени с фино-зъбен трион, чук, бормашина, длето, лост, нож, молив и линия. Проверявайте всяка дъска преди поставянето ѝ, за да сте сигурни, че е здрава и че няма в свободните си канали прах. Препоръчваме ви да залепвате краищата на местата, където се очаква тежко износване. Затегнете последния ред дъски с лоста.

Желателно е да попитате човека, от когото сте закупили дървената настилка, за инструкции при поставянето ѝ на под с отопление. Избягвайте материали като бук и клен за вашите паркетни дъски, защото те са склонни към набъбване и свиване при наличие на подово отопление.

Нищо не може да се сравни с присъствието на естествено дърво в дома или на работното място. Красотата, силата и характера му придават топлина на всеки интериор. Позволете си това прекрасно усещане, като покриете пода си с паркет.

Comments are closed.