Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

00241Ако знаете за причините за появата на конденз по стъклата на автомобила ви, вие лесно ще можете да го предотвратите.

Най-добре е още в самото начало да си купите кола, която има функция за нагряване на стъклото, която бързо изсушава стъклото. Това ще ви спести изключително много време, но естествено не всеки има възможност да си купи кола с такава екстра.

Добрата вентилация също бързо ще изсуши стъклата отпред, както и страничните стъкла. Но за да изсъхне по-бързо и задното стъкло на колата ви, трябва да инсталирате допълнителни вентилатори за него.

Своевременно проверявайте и действието на салонния филтър. Ако  това е необходимо го сменете или премахнете всяка една неизправност свързана с него.

Ако забележите мокри седалки, постелки или нещо друго, не забравяйте да ги подсушите. Периодично, се препоръчва да изсушавате напълно целия интериор на автомобила, особено през дъждовният сезон сезон или през зимата.

Винаги проверявайте работата на печките и нагревателите. За да се избегне замъгляване, включвайте печката винаги с вентилационната система. Не забравяйте, че работата само на печката не ви освобождава от проблема.

Добавете антизапотител – специално средство, което предпазва от замъгляване на стъклата. Обикновено се продават в течно състояние или като спрей. Стъклата, трябва внимателно да ги почистите, обезмаслите и подсушите. След това нанесете антизапотителя. Нанесеното вещество обикновено ще ви свърши работа за около 2 седмици, но това зависи и от автомобила.

Никога не сядайте зад волана в нетрезво състояние. Също така, не возете пияните спътници, но ако трябва да го направите, сведете разговорите с тях до минимум.

По време на движението по малко снижавайте страничния прозорец.

Можете да си направите и домашен антизапотител. Вземете 20 капки алкохол и го смеете с една част глицерин.

Вечерно време след пътуване, отворете вратите на колата за няколко минути, за да попадне чист въздух в нейният салон.

Източник: http://voinishki.com/

Comments are closed.