Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси


Целият живот на човека в съвременния свят зависи от няколко обикновени, но крайно важни неща, свързани с безупречната работа на всички системи в жилището, в частност, от качествената работа на канализацията.

Запушената канализация може да наруши нормалния живот в дома.

При проблеми в канализацията в ресторанти, кафета –  нормалната им работа е навъзможна.

Въпросите, свързани с отпушване на каналите и почистване на канализационната система, възникват периодично и причините за това са много. В дома се отнасяме небрежно към канализацията – в нея попадат косми, остатъци от храна, мазнини и други подобни отпадъци. Натрупан в един участък отпадъкът запушва каналите и затруднява изтичането на отпадъчните води.

Освен това запушванията по каналите водят и до други неприятни моменти, като неприятна миризма от мивката в кухнята в резултат на това, че органичните отпадъци се натрупват и започват да се разлагат.

Независимо от причините на замърсяване, необходимо е да се знае как и с какво може да се направи отпушване на каналите.

По-малкото запушване на мивка или вана може да бъде отстранено чрез така наречените подръчни домашни средства. Към тях можем да отнесем разпространвните и ефективни средства: гореща вода или сода за хляб с оцет.

Ако домашните методи не помогнат, то на помощ идват специалните средства, предназначени за отпушване на канали.

В магазините се предлага голямо разнообразие на специални средства за почистване на канализацията. Различават се четири основни вида според консистенцията: прахообразни, гранулирани, течни и под формата на гел.

Прахообразните и гранулираните най-често се предлагат във фолиевни пликове, предназначени за еднократно приложение.

Този метод е ефективен, лесен и евтин.

В зависимост от вида на запушването се избират алкални или кисилинни препарати.За да почистим канала на ваната е добре да ползваме кисилина, защото добре разтваря сапунените остатъци и космите.

За  почистване на мивката в кухнята е необходимо да се ползват алкални препарати. Те добре разтварят мазните налепи.

Отпушването на канали по механичен начин е също така разпространен както химическия. За отстраняване на отлаганията по стените на канализационната система се използват следните инструменти: ръчна вакуум помпа, стоманизиран тел, професионално оборудване (работи на принципа на бормашина с бъркалка).

Механичният начин на отпушване на каналите се прилага при много силно замърсяване.

Почистената канализация осигурява спокойствие в семействотo.

 

 

 

 

Comments are closed.