Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Гривната може да преобрази ръцете ви

 

131112  Гривните са много харесван аксесоар, но не само. С него може да коригирате визуално ръцете си и да изглеждате зашеметяващо.

Често се носи като талисман, а тази традиция датира още от тракийците, древните гърци и римляните.

Вижте нашите съвети с какво да съобразите избора си на гривна, за да получите ефектно и подходящо точно за вас бижу.

Според китката

Размерът на китките определя аксесоарите за ръце, които трябва да носите. Ако тази част от тялото ви е нежна и тясна, заложете на обемни часовници и гривни, които визуално им придават обем.

В случай, че китките ви са широки, избягвайте плътно прилепналите модели, както и масивните такива. Заложете на вълнообразните модели, както и такива, през които се вижда кожата на ръката. Добър избор са и множеството тънки верижки, носени заедно.

По този начин се получава въздушен ефект.

Дължината на ръцете

Ако имате твърде дълги ръце, може оптически да скъсите тяхната дължина като заложите на много на брой гривни. Сложете и на двете ръце, вижте какъв ще е ефекта, тъй като поставяйки само на едната може да се създаде голяма асиметрия между ръцете.

При по-къси или пълни ръце се препоръчва да избягвате масивните и многобройни гривни, тъй като това прави ръцете да изглеждат тромави.

Заложете на модели, позволяващи на китката да се вижда, т.е. носете по-свободни модели, а не плътно прилепнали към тялото.

Формата на ръцете

При нежни и грациозно оформени ръце може да си позволите на практика всеки модел бижута. Особено красиво стоят гривните тип „маншет“ по-високо от китката. Този похват стои чудесно с нежна лятна рокля или пък вечерна такава.

Ако не харесвате пръстите си и искате да отвлечете вниманието от тях, заложете на гривна и не поставяйте пръстени.

И най-вече – винаги проверявайте как ви стои всяка част от облеклото в цял ръст, т.е. не гледайте само ръцете си в огледало, в което се виждате от кръста нагоре.

Застанете в цял ръст и преценете размера, мястото и броя на своите бижута преди да излезете.

Източник: http://e-alexandra.com/

Comments are closed.