Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

2111  Бижутата, наред с парфюмите, са едни от най-предпочитаните за подарък. Въпреки че накитите се сочат за типично женски аксесоар, много мъже също ги носят. При това стоят чудесно.

Разбира се, става дума за мъжки бижута, които нямат нищо общо с тънките верижки и изящни дрънкулки, които обикновено жените носят.

За да изберете подходящо бижу за подарък, вижте нашите съвети.

Полът

Естествено, това е първият критерий. Внимавайте, тъй като дамските и мъжките модели понякога много си приличат. За да сте сигурни, че няма да подарите дамско бижу на мъж, консултирайте се в магазина.

Видът на бижуто

Да, накитите са изключително разнообразни – обеци, колиета, гривни, пръстени, ръкавели, медальони и т.н.

Преди да пристъпите към купуване на подаръка, замислете се какъв тип предпочита да носи неговия получател. Ако харесва и притежава много пръстени, то не е добра идея да добавяте още един към колекцията, с риск да бъде затрупан и забравен веднага.

По-добре се насочете към нещо, с което ще може да се съчетаят добре предпочитаните бижута и вашия подарък.

Характерът

Характерът на получателя на подаръка има голямо значение при неговия избор. Ако той е с творческо мислене, по-свободолюбива личност, то може да заложите на нестандартните, а най-добре и ръчно изработени бижута. Предпочитани от този тип хора са естествените материали, уникалната визия и посланието, което носят.

В случай, че човекът, за когото избирате бижу за подарък е практична личност, тогава няма да се затрудните толкова. Заложете на класическите златни или сребърни бижута, а за дамите е подходящо да бъдат инкрустирани и с кристали/скъпоценни камъни.

Не, че за мъжете не е подходящо, но много господа ги приемат като типично женски и се притесняват да носят мъжки бижута с блестящи камъни.

Не забравяйте и опаковката. Най-добре е тя да бъде кутийка, но ако избраният модел не притежава, то вземете торбичка от текстил, в която бижуто ще бъде красиво поднесено, но и защитено от нараняване.

Източник: http://mes.bg/

Comments are closed.