Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

%d0%bd%d0%b0%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bd%d0%ba%d0%b0-%d0%bf%d1%80%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d1%87%d0%b5Ако кучето ви има обикновена настинка, най-простия начин да се отървете от болестта е да започнете да му давате повече течни и питателни храни. Пилешкият бульон, например, ще свърши чудеса за вашето куче. Парната терапия също ще ви помогне да го възстановите по-бързо.

Опитайте се да накарате кучето си да вдишва водна пара, която ще  отпуши синусите. Донесете домашния любимец над вана с гореща вода и внимателно го накарайте да вдишва парите. Бъдете внимателни, за да не отиде кучето твърде близо до парата.

Повишаването на имунитета е третата стъпка, която е добре да направите. Ако кучето ви е склонно към настинка, използвайте превантивни мерки, като го храните с хранителни добавки за повишаване на имунитета, както и с хранителни продукти, заздравяващи отбранителната система на организма срещу болести. Това от своя страна, ще го запази от агресивни въздействия на микроби и бактерии, които в противен случай могат да доведат до по-остра настинка. Една добра имунна система ще гарантира, че кучето е по-добре подготвено да се справя с колебанията на времето, което също е честа причина за заразяване с настинка. Витаминовите терапии помагат за подсилване на имунната система на кучето.

Четвъртата стъпка, която е добре да направите е снабдяване на кучетата с витамини A, C и E, когато той/тя са често страдащи от пристъпи на настинка. Чрез включването на тези витамини в диетата, имунната система ще стане силна, което позволява на кучето да се пребори с повечето болести и да подтиска кашлицата. Ако тези домашни средства не работят, потърсете ​​вашия ветеринарен лекар за предписване на лекарства. Потискащи кашлицата хранителни добавки се дават за временно облекчение. Въпреки, че те не могат да бъдат в състояние да ви помогнат да се отървете от симптомите изцяло, те могат да бъдат дадени, за да се сведе до минимум дискомфорта.

Comments are closed.