Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

izbor-spored-materiqta  За изработка на спално бельо се използват няколко вида материи, с които сега ще Ви запознаем, за да знаете какво да търсите, когато правите своя избор, тъй като тя е в основата за добрия комфорт, докато цветът и стилът са от второстепенно значение.

Ето кои са основните материи:

Поли котън– Сместа от полиестер и памук прави изключително здрава тъканта. Освен това спалното бельо, изработено от поли котън, съхне бързо след пране и е много лесно за гладене. За по-голяма мекота и блясък материята се обработва допълнително.

Ранфорс –100%  памучна тъкан и поради това е най-предпочитана. Изключително здрава и мека.

Разликата между двете е, че втората тъкан е напълно естествена, докато при първата има полиестер.

Памучния сатен е друга предпочитана естествена материя, която също е изтъкана от 100% памук, но е много бляскава и мека от Ранфонса, така че, е по-луксозна от нея. Недостатъкът на сатена е неговата хлъзгавина, което го прави по-неудобен за сън.

По същия начин е и копринения сатен. Той е много лек, бляскав и луксозен, но за сън е по-подходящ памучния сатен.

Следващата материя, от която се използва за изработка на спално бельо, е тафта. Изтъкана е от синтетични и копринени нишки, което я прави гладка и лъскава. Спалното бельо от тази материя е луксозно и придава много естетичен вид на стаята, но също не е подходяща за сън.

И не на последно място е Файбърбраш, която е изработена от специално обработени полиестерни влакна, за да създадат повече мекота на материята..

За да имате спокоен и комфортен сън, заложете на спално бельо от  поли-котън, ранфорс или памучен сатен. И все пак- изборът е изцяло Ваш!

 

Comments are closed.