Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

Дамски обувки на ток

Дамски обувки на ток

Сред най-разпространението обувки днес са тези за жени. Видовете мъжки обувки, дамски обувки и детски обувки са много, като магазините, които предлагат обувки са почти на всеки ъгъл. За по-голямо удобство на потребителите, както и с помощта на модерните технологии, днес на мода е и продажбата на обувки Тамарис онлайн.

Независимо дали говорим за онлайн магазин или за съвсем обикновен магазин за обувки, най-честите посетители си остават дамите. Манията им към обувките е пословична. Вероятно и заради това обувките за жени са най-много, като видове, а и като разновидности и модели. Дамски обувки могат да се срещнат с ток или на платформа, съществуват дамски боти и ботуши, а също така и най-обикновени обувки с равни подметки. Все пак символ на женственост и до днес си остават обувките на висок ток. Те подчертават женската фигура, а също така и придават стил. Много жени смятат, че за да бъде една дама истинска, то тя трябва да се движи на токчета. Определено тези обувки хващат окото на мъжете.

Манията на жените по обувките и по-специално по тези с ток датира от много години назад във времето. Достатъчно е да споменем, че самата Мария Антоанета е загинала на високи токчета, а през 1533 година, Антоанета де Медични е присъствала на тържество в кралския двор обута в обувки с ток. През 16 век има бум на обувките на висок ток сред аристокрацията в Европа. Височината на токчетата варирала от 5 см, до невероятните и немислими 60 см. Понякога се налагало слуги да помагат на притежателя на обувките да се качи върху тях за да ги обуе.

Обувките на висок ток са любими за най-голям диапазон от потребители.

Те са желани от момичетата от 12 годишна възраст, до жените на 65 години. Днес дамски обувки на висок ток често се боядисват в червено. Това е правило родило се и запазило се до днес през 16 век. Тогава токчетата били боядисвани задължително в червено или синьо.

Comments are closed.