Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси

душ кабини glassbox burgasСамостоятелната баня е луксозно попълнение към всеки дом, с което обаче не всеки потребител може да се похвали. С фантастичната гама от различни дизайни, подходящи и за малки бани, които са налични на пазара, банята се превръща в едно наистина уникално място. Без значение дали само планирате да реновирате това пространство от дома си или изцяло започвате от нулата, е добре да помислите как лесно да обособите най-подходящото място за бъдещата ви душ кабина. Glass Box разполагат с много и разнообразни решения за изработка на душ кабини Бургас. Моделите им са подходящи както за малки бани, така и за по-просторни помещения. Всички тях можете да разгледате в техният онлайн каталог. Ако имате нужда от професионален съвет, не се двоумете и потърсете екипът им за съвет и помощ.

Ъглови душ кабини

Когато правите планове за разположение на новата ви душ кабина е добре да помислите първо за обособяване на ъглите, тъй като така ще разползгате с повече място. Вариантите за кабина или параван са два най-основни: стандартна ъглова заоблена душ кабина или душ кабина по поръчка. При последния тип вариантите са много –прибиращи се врати до стената, врати тип „харомоника“, статични предложения, само с укрепващ лост, паравани за баня и много други. Изработени по поръчка, темогат да бъдат проектирани и създадени по ваши индивидуални размери, което със стандартните кабини за баня няма как да се случи.

Стъклен параван в мокро помещение

Ако имате пространство в дома си с нестандартни форми или нисък таван, едно от решенията е да го превърнете в т.нар мокро помещение където спокойно да позиционирате пералня, сушилня и всички  прилежащи аксесоари. В случай, че разполагате с място за мивка, не се колебайте и сложете такава при ремонта. При някои „перални помещения“ има достатъчно място и за разполагане на тоалетна, така че също си струва да помислите по въпроса – никога няма да ви е излишна. В такива ситуации параван, който да разделя мокрото ви помещение условно би свършил чудесна работа. Тъй като пералнята има достъп до ток, един стъклен разделителен елемент би помогнал много като обезопасителна мярка. Така, освен,че ще можете да подредите и организирате доста по-добре нещата, ще изглежда по-пригледно. Опциите за цвета и дизайна на стъкления параван за баня остават подвластни на вашето въображение и вкус.

Стъклени паравани за баня

душ праван gb001Горорейки за това каква добра работа би свършил един стъклен разделител в мокрото ви помещение, добре е да се замислим и за неговото приложение в банята. Понякога дори не е нужно да прибягвате към грандиозни дизайнерски решени, за да обособите душ кабина. Един параван – статичен или подвижен, би могъл да разчупи значително помещението като го направи и по-удбоно за ползване. Банята ви няма да „плува“ във вода, дори след бърз душ и контролът над водните капки ще е във ваши ръце. Един от основните плюсове на параваните за баня е, че елеминирате моментът с мислене за това как и накъде да се отваря вратата на душ кабината ви…защото нямате такава. Еднакво достъпно и лесно за използване от деца, така и от по-възрастни потребители. Статичните паравани за баня са чудени и от гледна точка на почистване. Тъй като те не се движат, можете с няколко бързи движения да почистите следи от вода и варовикови петна.

Изчистени линии при душ кабините

Ако сте привърженици на минималистичният дизайн, можете да се насочите към по-изчистените линии, които се предлагат при душ кабините по поръчка. Най-често те нямат тази „рамка“, която например е налична при стандартните душ кабини. При тези по поръчка закрепването се извършва, чрез лост в горната част и алуминиев профил към стената. Типът стъкло също остава във ваши ръце и това, кое вие мислите, че би подхождало на банята ви. Предимството на този тип душ кабини е, че можете да създадете позитивна излюзия за големината на пространството, тъй като чистите линии и просзрачното стъкло правят точно това.

Без значение към кой тип душ кабина или параван за баня се насочите, се надяваме, че този кратък материал ще ви помогне да разберете повече по темата. Ако имате нужда от гледната точка и съветът на специалиста, обърнете се към екипа на Glass Box Бургас. Консултирайте се по телефон, мейл, чрез сайта им или на място в шоу-руума им.

Comments are closed.