Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Във всеки стар дом се намират табуретки, които са от миналото с дамаска и с различна мекота. Сега ни се иска да ги сменим с нови модели, които са актуални и модерни. Ако някога табуретките се правиха само от дърво, то сега може да се намерят модели, направени от пластмаса, метал, тъкан, кожа, бамбук, но, разбира се, и от дърво.

С годините се е променила и формата на тези изделия – от традиционните квадратни форми до кръгли, овални, триъгълни и просто с неправилни очертания. Освен това, ако в миналото бяха предлагани само изделия с четири крака или колела, то сега могат да се видят такива на един крак, два, три и още разнообразни идеи за направата им. Дизайнерите непрекъснато влагат все по-нови идеи, които активно допълват асортимента на тези удобни и необходими мебели.

По традиция дизайна на табуретките основно варира около следната конструкция: основа (крака), седалка без облегалка. Особено екстравагантните дизайнери нарушават тази вековна традиция, но все пак този вид столове се изпълняват по заучената схема.

С какво тези конструкции толкова очароват – най-вероятно със своята компактност, могат да се поставят под маса, да се разположат в ъгъл, а пластмасовите може да се сложат в шкаф или да се изнесат на терасата.

Дизайнерските табуретки намират своя стопанин благодарение на оригиналния си външен вид. Нестандартните изделия попадат в своята си категория не само заради различната си форма, но и за оригиналността на цвета. Тук, за човека с въображение се открива пространство за реализация на идеи – може да са едноцветни, ярки, матови или с гланц, с рисунка, имитация на животински кожи или цели пейзажи на седалката.

Как при този действително голям асортимент от оригинални табуретки да се избере нужния модел? В същност всичко е много лесно като се доверите на своите идеи и интериора на помещението, в което ще се ползват. В помещения в стил хай-тек ще изглеждат добре необичайните форми, сребристи нюанси. За поп арт оформен дизайн са подходящи моделите с ярки цветове, например, светло зелен. За класическия стил са подходящи дървените изделия с резба. В стил кънтри много добре ще се впишат най-обикновените дървени конструкции, но с необичайни гравюри на седалката.

Be the First!

Leave a Reply