Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции


Куриерските услуги улесняват живота ни всеки ден. Но има неща свързани с условията и правилата им, които могат да се сторят на някои хора трудни, за това ние ще разясним повечето тук.

Различните видове такива услуги се различават по скорост и вид на пратката. Стандартните услуги от този тип включват събиране на малки и средни колети и доставянето им до посочен адрес. Тази опция е евтина, но сравнително бавна. Ако искате експресна доставка за 24 часа, ще се наложи допълнително заплащане на услугата. Когато се възползвате от куриерските услуги, може да посочите дата на получаване, но не и точна времева рамка. Трябва да знаете, че шофьорите, които изпълняват доставката, следват предварително определен маршрут. Те по принцип работят от 9 сутринта до 18 часа вечерта.

Мисля, че сте на ясно, че не всяка пратка е подходяща за услугите, изпълнявани от куриери. Например, не можете да ги използвате за доставяне на куфари или спортно оборудване. Нужни са ви точни измерения на вашия колет, за да знаете дали той се вписва в стандартите. Ако пратката ви е прекалено голяма или тежка, куриерът е в правото си да откаже да я вземе. Разбираемо е, че не за всеки предмет можете да използвате куриерските услуги. Помислите внимателно преди да пратите нещо отровно или опасно. Такива вещи се забраняват и не могат да бъдат приети по никакъв начин.

Ако искате да ви е по-евтина доставката, в която имате доста кутии с неща, е най-добре да ги наредите на палет и така няма да ви таксуват много скъпо. Трябва да знаете, че цената на подобни услуги не включва помощ с опаковането на пратката от страна на куриера или шофьора. Куриерските услуги могат да застраховат пратката ви без допълнителни такси. В цената е включена основна застраховка, а можете да закупите още по-голяма, ако желаете. Много важно нещо е да планирате пратката си предварително, за да не се налага да бързате в последния момент.

Представихме ви основните неща, с които трябва да сте запознати по отношение на куриерските услуги. Ако имате допълнителни въпроси, можете да се консултирате с избраната от вас куриерска фирма.

Comments are closed.