Skip to Content

Govrn.BG

Икономика, кредити, инвестиции

Качеството на интериорните врати и тяхната безопасност при използване се определя от материала, от който са изработени, и използваната технология.

При използване на плоскости от МДФ се използва мека дървесина и свързването става при висока температура чрез лигнин и парафин. За разлика от плоскостите от ПДЧ, при които дървесината се слепва със синтетични материали, МДФ плоскости са екологично чисти. За това ползването им за направа на интериорни врати е желателно.

Разбира се, най-качествени са вратите, изработени от масивно дърво.

Красиви са и вратите,които имат вмъкнато стъкло, или са направени целите от стъкло. В този случай се изисква стъклото да е закалено, при счупване да не нарани някого. Понякога се ползва двуслойно стъкло, което при счупване не се пръска.

За много купувачи външният вид на интериорните врати определя качеството им. Но не трябва да се забравя, че облицовката на вратите трябва да е не само красива, а и трайна.

Добрите фирми в производството на врати използват безопасни и трайни материали – фурнир, ламинат, декоративно фолио или покритие на база полипропилен.

Използването на фурнира гарантира стабилността на цвета на плоскостта на вратата.

Ламината не отстъпва по качествени показатели на фурнира. Технологиите позволяват да се произведе изключително траен материал с висококачествена повърхност. Той не съдържа и не отделя вредни вещества, устойчив е на износване и въздействие на влага.

Разнообразието от интериорни врати, което се предлага на пазара, е голямо. Има люлеещи врати, плъзгащи, тип хармоника, врати с възможност за отваряне в двете посоки.

Колкото красива и удобна да изглежда вратата при покупката, то всички впечатления могат да се развалят от неправилното поставяне. За това е необходимо да се доверите на майстор за поставяне на вратата.

За предпочитане е да се закупува врата от фирма, която се ангажира с нейното поставяне. Така ще бъдат изключени всички проблеми и ще се запази приятното чувство от закупуването на желаната врата.

Цветовете и декоративните елементи на интериорните врати са от особено значение за вписването им в общия интериор на жилището.

Някои производители предлагат интересни елементи (первази), които допринасят за по-лесно вписване на вратите към съответния дизайн.

За хармонично вписване на вратата в дизайна на помещението допринасят и цоклите, които създават завършеност.

Be the First!

Leave a Reply