Skip to Content

ФИНАНСОВИ СТАТИИ

Кредитиране, спестяване, финанси


Уважаващият себе си човек винаги има по няколко чифта обувки за всеки сезон. Интересно защо някои собственици на автомобили се съмняват от нуждата на зимни или летни гуми, както и в тяхната навременна покупка. В този случай се касае за безопасността на здравето, а и за самия живот.

Изборът на нужните летни гуми е правилната крачка към реализиране на безопасно участие в движението. Всеки специалист ще ви даде съвет, че трябва да имате два комплекта – зимни и летни. Не трябва лятото да карате със зимни и обратно – зимата с летни. Всеки от видовете има абсолютно различни характеристики и в условията, при които те не трябва да се използват се проявяват неадекватно и може да доведат до ПТП.

Летните гуми са конструирани за работа при висока температура по асфалта или пътя. Основната им задача е да осигурят максимално сцепление и контакт с асфалтовото покритие през топлото време. При летните (за разлика от зимните) протектора няма много ламели, а самата гума е изработена от по-твърд състав, което позволява да се намали влиянието на метеорологичните условия в горещите летни дни и да се износва по-бавно. Протекторът на гумата не е така дълбок както при зимната или тази за всички сезони. Това гарантира отлично управление.

За да направите подходящ избор за вашия автомобил, трябва да се съобразите с размера и вида, които се препоръчат от производителя в инструкцията по експлоатация на автомобил.

Разнообразието от предлаганите летни гуми е голямо, а вариантите на производителите ежегодно се увеличават и подобряват. Вече никой не се учудва на екологичните предложения, характеризиращи се с класически подход към икономия на гориво и внимателно отношение към природата. Плюсовете са високо ниво на безопасност, грижа за околната среда и здравето на човека.

Премиум продуктите са с отлично качество, комфорт, невероятна гладкост и мекота на движението – естетика в действие. Това са само малка част от предложенията на добрите производители, а вие може да разширите информацията си и да направите най-добрия избор. Цените на летните гуми са също толкова различни, колкото разнообразни са предложенията. За това вие ще подходите разумно както по отношение на качеството, така и към цената, която можете да си позволите.

Comments are closed.